free download 78 travel guides written by experts

Spectacol aniversar “Made in Romania” la Teatrul de pe Lipscani

Joi, 8 decembrie 2011, orele 19.00

Anul acesta spectcolul “MADE IN ROMANIA” a implinit 10 ani! Joi, 8 decembrie, orele 19.00 va invitam la Teatrul de pe Lipscani, sa fiti alaturi de noi, ca in toti acesti ani, la “MADE IN ROMANIA”. Spectacolul este o parodie spumoasa pusa in scena de “trupa veche”, primii elevi ai lui Dan Puric. “Made in Romania” demonteaza cu subtilitate miturile unei lumi care ne sufoca cu imagini fade, fara continut, fara valoare. Registrul comic in care este gandit, face din “Made in Romania” un spectacol dinamic si deschis publicului  de orice varsta. Actorii, nume deja consacrate in teatrul romanesc joaca cu aceeasi bucurie si emotie in acest spectacol, ca in ziua premierei care a avut loc in 2001, în Germania la Festivalului „Menden à la Carte“.

Actorii despre “Made in Romania”:

“Pentru mine, spectacolul “Made in Romania” inseamna spirit, inteligenta, umor, poezie, sensibilitate. Sunt 10 ani de “Made in Romania”, 10 ani de spectacole la Sala Rapsodia din strada Lipscani, 10 ani de turnee nationale si internationale, 10 ani alaturi de Dan Puric care a creat o scoala, un limbaj teatral, o companie independenta de teatru, 10 ani de dragoste din partea publicului. La multi ani Made in Romania!" (Violeta Totir Huluba)

“Made in Romania” este spectacolul meu de suflet. Este singurul spectacol pentru care am fost in cantonament undeva prin Muntii Buzaului,unde ne trezeam la 6 dimineata si faceam studii de pantomima cu picioarele goale in roua diminetii, apoi continuam cu improvizatii pe muzica si uite asa s-au nascut majoritatea momentelor din spectacol. Momentul de step s-a nascut intr-o parcare. Ne-am dat jos din autocar, am format 2 echipe si am inceput sa jucam fotbal cu o minge imaginara. Atunci Dan Puric a zis: momentul asta va ramane in spectacol. Tot el, ca regizor si profesor al trupei, a adus un maestru coregraf de dansuri populare din Oltenia si o profesoara de step de la Viena. Celelalte dansuri si antrenamentul zilnic de intretinere le faceam cu D-na Malou Joszef.S-a muncit mult, dar a meritat pentru ca se joaca de 10 ani, cu sala plina iar reactiile spectatorilor sunt intotdeauna foarte bune.

Apoi au fost urmat turneele in diferite tari ale lumii, pline de amintiri frumoase: Franta, Germania, Ungaria, Elvetia, Italia. Da, este un spectacol special la care venim cu cateva ore inainte pentru repetitii, pentru pregatirea costumelor si incalzirea corpului. Nu poti juca oricum in “Made in Romania”. UNITER a acordat un premiu spectacolului si asta ne-a incurajat mult la vremea aceea pentru ca eram niste tineri care munceau de dimineata pana seara. Cel putin eu, care eram angajata la Teatrul National, fugeam dupa repetitiile mele, la Sala Rapsodia din Lipscani sa prind antrenamentele de step si pantomima, apoi fugeam din nou la teatru sa joc in spectacolul de seara de la TNB. Si asta, fara sa mai am timp sa mananc ceva, imi luam un covrig si-l terminam pana ajungeam la teatru. Aveam in vremea aia 42 de kg. Dar a fost frumos! Totul a meritat! Si acum, noi, actorii, dupa fiecare spectacol mergem cu totii pe Lipscani, la un restaurant unde vorbim, bem o limonada si ne relaxam. Asta de 10 ani! Ne leaga cateva spectacole frumoase facute impreuna: “Hic sunt Leones”, “Costumele”, “Cei 150”, turnee, repetitii, amintiri. Dumnezeu sa ne ajute sa mergem mai departe, cu aceiasi bucurie si cu aceleasi sali pline de spectatori!” (Ileana Olteanu)

“De ce Made in Romania? România nu este numai o națiune, un popor, ea este o atitudine în fața lumii și, mai presus de toate, un spirit. Nu știu de ce, dar a privi lumea prin ochii României, pentru mine este același lucru cu a privi lumea prin ochii unui copil. Mi-am aplecat urechea la pământ ca să ascult dacă inima acestui neam mai bate și m-am trezit îngenuncheat în fața lui. Vă rog să mă iertați pentru acest gest necontemporan! Suntem în plină explozie a mijloacelor de comunicații, însă, paradoxal, simțim o acută lipsă a comunicării între noi, iar limbajul acesta, dincolo de cuvânt, acest nou vehicul al teatrului, face ca sentimentele și gândurile noastre să fie receptate mai repede și mai direct. Am ales acest nume pentru spectacol deoarece sunt gelos pe poporul român și asta nu numai datorită umorului său genial, ci și poeziei, inteligenței, energiei și misterului său. “ (Dan Puric, scenarist si regizor al spectacolului )

DISTRIBUTIA:
Carmen Ungureanu
Ileana Olteanu
Richard Bovnovczki
Dragoș Huluba
Dana Cavaleru
Violeta Huluba
Adriana Butoi
Oxana Moravec
Ioana Visalon
Ion Parea
Adelaida Zamfira
Ramona Cutină
Nicolae Nastasia
Adriana Nicolae
Silviu Oltean
Mihai Baranga
Florin Roșu
Eduard Dumitru

Scenariul şi regia
Dan Puric

Costumele
Irina Solomon

Coregrafia
Malou Iosif

Step
Dakmar Brenda

Percuţie
Lucian Maxim

PREMII, TURNEE, FESTIVALURI

2002
Premiul special UNITER (ediția a XI-a) pentru Teatru Non-Verbal.

2004
Festivalul Internaţional "Zile și Nopţi de Teatru European" – Brăila, România;

2003
International Theater Festival – Butrinti, Albania;

2002
Festivalul Internaţional de Teatru I.L. Caragiale – București, Romania;
– Festivalul de Teatru Clasic de la Arad, România;
– Festival de Theater Européen – Grenoble, France;
– Internationales Donau Fest – Ulm, Germania.

Turnee

2008
Madrid şi Castellon, Spania

2007
Budapesta, Ungaria (via Institutul Cultural Român);
Turnee naționale la Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe, Piatra Neamţ, Iaşi, Ipoteşti, Sibiu, Timişoara, Slatina.

Bucuresti, 30.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *