free download 78 travel guides written by experts

Specialistii Medlife au contribuit la identificarea primului caz de gripa porcina din Romania

Reprezentanţii Medlife au confirmat faptul că pacienta diagnosticată cu virusul gripal H1N1 a fost suspectată, în primă instanţă, în cadrul Hyperclinicii Medlife Griviţa.

Pacienta, care s-a prezentat în data de 26 mai, în jurul orei 12, în cadrul Hyperclinicii Medlife Griviţa a prezentat medicului de gardă (Dr. Staicu Mariana Cristina, Medic Specialist Medicină de Familie) simtome specifice contaminării cu virus H1N1 precum: febra înaltă, tuse seacă, secreţii nazale apoase, stare generală modificată. Având în vedere măsurile întreprinse în cadrul Medlife pentru prevenirea gripei cu virus H1N1, medicul de gardă a reacţionat promnt pentru a contribui la identificarea urgentă a unui eventual caz (primul din România), de gripă H1N1, şi la izolarea acestuia. Astfel, imediat după ce medicul a suspectat cazul, i-a impus pacientei prezentarea de urgenţă la un spital de boli innfecţioase, urmând un amplu proces de dezinfectare a locaţiei în care s-a prezentat aceasta.

“Suntem bucuroşi că doctorul Cristina Staicu a dat dovadă de profesionalism, reuşind să contribuie astfel la identificarea şi izolarea, în timp real, a primului caz de gripă porcină din România. Acest fapt confirmă încă o dată că Medlife are un sistem riguros, nu doar în asigurarea asistenţei medicale, dar şi în prevenţie”, a declarat Nicolae Marcu, Director General Medlife.

Potrivit, reprezentanţilor Medlife, în timpul anamnezei, pacienta nu a venit în contact direct cu personalul medical, fiind respectate cu rigurozitate toate măsurile de protecţie şi dezinfecţie, atât pe durata anamnezei cât şi după direcţionarea pacientului către serviciul de boli infecţionse.

Bucuresti, 28.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *