free download 78 travel guides written by experts

Spatiu pentru viata: ŠKODA Superb in versiunile limuzina si Combi

ŠKODA Superb – vârful de gamă al mărcii – este un superlativ atunci când vorbim despre spaţiu, la fel cum sunt şi celelalte modele ale mărcii. Este cea mai spaţioasă limuzină din clasa sa. Versiunea Combi (modelul break) se remarcă prin propriile sale atuuri. În plus, ambele versiuni de caroserie sunt mult în faţa competiţiei, deoarece oferă cel mai mare spaţiu pentru locurile din spate. Versiunea AllDrive subliniază experienţa pe care marca ŠKODA o are în domeniul tracţiunii 4×4. La fel ca şi în cazul SUV-ului Yeti, sau a diferitelor versiuni Octavia Combi 4×4, până la modelele Scout, şi Superb este disponibil în mai multe variante cu tracţiune integrală, împreună cu o gamă bogată de motoare.

Limbajul de design al modelului poziţionat în vârful de gamă ŠKODA, îmbină dinamismul cu eleganţa. Construcţia tridimensională a grilei frontale, cu o ramă cromată, fin modelată, infuzează stil în partea frontală, ceea ce face ca Superb să arate solid şi sigur pe sine. Chiar şi când priveşti din afară, linia distinctivă a plafonului este un indiciu pentru dimensiunile excelente ale interiorului, fiind ca o promisiune pentru spaţiul generos destinat tuturor pasagerilor, dar mai ales celor de pe locurile din spate. În Combi, linia plafonului prelungeşte interiorul într-o manieră armonioasă. De asemenea, stopurile sunt fidele elementelor originale de design ŠKODA. Ziua, aspectul lor stilat şi drept este plăcut la vedere. Noaptea, acestea iluminează conform designului nocturn caracteristic modelelor ŠKODA, devenind o sursă de lumină în forma literei C.

La interior, o combinaţie de materiale echilibrată fin şi o calitate a execuţiei excelentă, vor satisface şi cele mai pretenţioase cerinţe ale clienţilor. Bordul, cu designul său cu linii curbe grupează elementele de control în unităţi funcţionale individuale. Toate funcţiile primare sunt poziţionate în zona de acţiune a şoferului. În funcţie de specificaţiile clientului, volanul oferă butoane multifuncţionale, pentru controlul sistemului audio, a display-ului multifuncţional (MFA) şi a telefonului. Sistemul de navigaţie Amundsen+ indică ruta pe baza unor hărţi digitale, integrate în acest dispozitiv. În plus, sistemul dispune de un CD player şi de un receptor radio, ŠKODA oferind opţional un tuner digital, pentru recepţie DAB şi sistem Bluetooth cu funcţionalitate mărită.

Capacul portbagajului versiunii limuzină dispune de un sistem patentat de acces variabil, denumit TwinDoor. Acesta permite şoferului să aleagă între deschiderea întregului hayon, inclusiv lunetă, sau doar a părţii care acoperă portbagajul, prin simpla apăsare a unui buton, astfel aproape dublându-se dimensiunea deschiderii portbagajului. Portbagajul are o capacitate de 595 de litri, iar plierea spătarelor locurilor din spate va creşte acest volum la circa 1.700 de litri. În Combi, cu un volum maxim al portbagajului de 1.865 de litri, operarea electrică a hayonului este disponibilă opţional, la fel ca şi telecomanda.

Superb excelează în materie de protecţie a pasagerilor, cu până la nouă airbag-uri, în funcţie de versiunea de echipare. Aceasta a însemnat şi un scor de cinci stele la testele de impact Euro NCAP.

Toate motoarele disponibile pentru Superb dispun de injecţie directă, iar toate motoarele cu patru cilindri sunt supraalimentate. Gama de motoare pe benzină începe de la o cilindree de 1,4 şi ajunge la una de 3,6 litri şi furnizează între 92 kW şi 191 kW. Modelul de vârf, V6, este disponibil standard cu tracţiune 4×4 şi o cutie de viteze DSG cu 6 trepte de viteză. Cele trei motoare diesel, care au o cilindree de 1,6 sau doi litri, furnizează 77, 103 şi 125 kW. Toate sunt echipate cu un filtru de particule. Versiunile Superb GreenLine sunt şi mai eficiente. Un sistem start-stop, recuperarea energiei de frânare şi alte modificări aerodinamice au ca rezultat un consum de carburant de numai 4,4 litri pentru 100 de kilometri.

Motoarele Superb:
Benzină:
· 1.4 TSI/92 kW
· 1.8 TSI/118 kW (de asemenea disponibil cu transmisie DSG cu 7 trepte de viteze sau tracţiune 4×4)
· 2.0 TSI/147 kW (doar cu transmisie DSG cu 6 trepte de viteză)
· 3.6 FSI V6/191 kW (doar cu transmisie DSG cu 6 trepte de viteză şi tracţiune 4×4)

Diesel:
· 1.6 TDI CR DPF/77 kW (de asemenea şi în versiune GreenLine)
· 2.0 TDI CR DPF/103 kW (de asemenea disponibil cu transmisie DSG cu 7 trepte de viteze şi/sau tracţiune 4×4)
· 2.0 TDI CR DPF/125 kW (de asemenea, disponibil cu transmisie DSG cu 6 trepte de viteză sau tracţiune 4×4)

Bucuresti, 10.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *