free download 78 travel guides written by experts

SOUND SUBTERAN la Pietroasele, Buzau

Fundatia Culturala Sound va invita sambata, 11 iunie 2016, ora 13:00, la Crama din cadrul Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa, comuna Pietroasele, Buzau, la primul concert de muzica corala romaneasca din cadrul proiectului SOUND SUBTERAN – Festival itinerant, proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul SOUND SUBTERAN aduce muzica corala romaneasca a corului Sound în spatiile cu acustica naturala din subteran (crame, saline, pesteri).


Conceptul programului si repertoriul ales pentru construirea întregului spectacol aminteste de traseul initiatic al principalelor momente ale Vietii, elemente care au inspirat creatiile folclorice din cele mai vechi timpuri. Nasterea, moartea, nunta, dragostea, sarbatorile religioase sau laice sunt întruchipate muzical si corporal într-o forma care sa redea fidel – în maniera artistica specifica interpretarii corale – emotia si spiritul fiecarui mare moment al Vietii.

Trairi puternice ca bucuria, tristetea, melancolia, dorul doinit si dragostea, rugaciunea în momentele de cumpana, bocetul cand ai pierdut pe cineva drag, recunostinta pentru binecuvantarile vietii, toate sunt oglindite cu prelucrari complexe de divertisment, dans si satira ale folclorului autentic, dar si cu lucrari religioase romanesti.

Dirijor: Voicu Popescu
Conceptie artistica: Dana Vlaicu si Mioara Radu
Costume realizate de La Blouse Roumaine

Corul SOUND este o formatie corala mixta care îsi propune readucerea artei corale în atentia publicului, cultivand vocea ca instrument generator de emotie profunda si directa. Corul SOUND a luat fiinta în anul 1994, ca formatie a Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti.

Concursurile internationale i-au adus trei medalii de aur, doua de argint, premii întai si premii ale publicului, premiu pentru cel mai bun dirijor al festivalului, precum si Marele Premiu al Festivalului de Muzica Corala de la Ohrid, Macedonia. Dirijorul si mentorul corului SOUND este maestrul Voicu Popescu.

Voicu Popescu si-a început activitatea corala ca membru al Corului National de Camera „Madrigal” sub bagheta Maestrului Marin Constantin, iar ulterior, a colaborat cu acesta în calitate de dirijor secund si director artistic. Între 2011 si 2014 a condus Corul National de Camera „Madrigal”, iar în prezent, dirijeaza Corul de Copii Radio (din 1988 ca dirijor secund si din 2004 ca dirijor principal) si Corul SOUND (din 1994).

Corul SOUND vă invită să accesaţi şi pagina de facebook a grupului, la adresa //www.facebook.com/pages/SOUND-Choir/175149586858?ref=ts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *