free download 78 travel guides written by experts

SOS Satele Copiilor si BASF continua programul de sprijinire a copiilor din familiile defavorizate

* BASF este pentru al doilea an consecutiv alături de SOS Satele Copiilor România

“Toti copiii acestei lumi sunt copiii nostri”1

BASF îşi continuă parteneriatul început anul trecut cu asociaţia SOS Satele Copiilor România, pentru sprijinirea “Proiectului de întărire a Familiei Cisnădie” şi a “Proiectului pentru formarea profesională continuă a Mamelor SOS”. Compania BASF va susţine finanţarea celor două programe printr-o noua donaţie de 25.000 de euro.

„Considerăm că este responsabilitatea noastră de a continua parteneriatul cu Sos Satele Copiilor, ajutând astfel copiii din familiile defavorizate. Anul acesta am mers pe aceeaşi direcţie, având în vedere că numai prin pregătirea corespunzătoare a mamelor sociale şi prin îmbunătăţirea mediului familial copiii pot beneficia într-adevar de sprijinul nostru”, precizează Luminiţa Teodorescu, Director General BASF România.

Anul acesta, “Proiectul de întărire a Familiei Cisnădie” va sprijini 126 de copii din 38 de familii. Micuţii care vor beneficia de acest proiect aparţin unor familii numeroase, care trăiesc în condiţii precare, în case formate din 1-2 camere, de cele mai multe ori împreună cu alţi 4-5-6 membri al familiei într-o singură cameră.

Printre obiectivele stabilite în cadrul acestui program, cele mai importante vizează susţinerea reţelei locale pentru ajutarea familiilor nevoiaşe, susţinerea integrităţii şi a unei bune funcţionalităţi a căminului, prin prezenţa în cadrul echipei a unor psihologi şi sociologi, şi dezvoltarea unor programe speciale de consiliere atât pentru copii, cât şi pentru părinţi.

În plus, asociaţia SOS Satele Copiilor plănuieşte să deschidă şi Centrul Cisnădie de Consultanţă şi Suport pentru copii şi părinţi, în cadrul dezvoltării “Proiectului de întărire a Familiei Cisnădie”. Beneficiarii urmează să fie 200 de copii şi părinţii acestora, care vor avea acces la consultanţă socială şi psihologică, informare, educare, suport material şi financiar, activităţi de relaxare şi de socializare, precum si activităţi pentru dezvoltarea aptitudinilor social-emoţionale.

În paralel cu derularea „Proiectului de întărire a Familiei Cisnădie”, cel de-al doilea program „Proiectul pentru formarea profesională continuă a Mamelor SOS“ a asigurat instruirea unor grupuri formate din 26 de mame si „mătuşi” sociale. În România, programul a vizat, în mod special, educaţia sexuală. Participanţii au fost instruiţi cum să se elibereze de tabuuri şi prejudecăţi şi să abordeze problemele de educaţie sexuală în faţa copiilor, pentru a înlătura riscul ca aceştia să experimenteze mult prea devreme ce înseamnă o viaţă sexuală.

Donaţia BASF este utilizată pentru a cumpăra tichete sociale oferite familiilor cu probleme, ca recompensă şi stimulent pentru găsirea unui loc de muncă si înscrierea copiilor la şcoală. Pe lângă oferirea acestor tichete, familiile sunt sprijinite şi ajutate să se înregistreze în cadrul serviciilor medicale, cât şi în alte programe oferite fie de statul român, fie de alte organizaţii. Ţările participante la această donaţie sunt Austria, Cehia, Slovacia, Polonia şi România.

SOS Satele Copiilor România este o asociaţie cu 14 proiecte sociale în cadrul cărora sunt ocrotiţi 525 de copii şi tineri în mediul familial şi susţine anual peste 10.000 de beneficiari.

1 Hermann Gmeiner, fondatorul SOS Satele Copiilor

Bucuresti, 29.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *