free download 78 travel guides written by experts

SOS Satele Copiilor Romania: Romtelecom sustine familiile

din cadrul Programului de Intarire a Familiei Bucuresti

În cadrul evenimentului “Culorile Sărbătorii de Paşte”, organizat de SOS Satele Copiilor România joi, 15 aprilie 2011, familiile nevoiaşe din sectorul 1, sprijinite prin intermediul Programului de Întărire a Familiei Bucureşti, au beneficiat de cadouri din partea Romtelecom cu ocazia Paştelui. De asemenea, acestea vor primi tichete sociale timp de trei luni de zile prin intermediul Centrului de Consiliere şi Sprijin pentru Copil şi Familie Bucureşti.

Cei 250 de copii participanţi la eveniment s-au bucurat de două ore de jocuri şi veselie şi au avut ocazia să îi întâlneacă pe Gardianul Pământului Hrănitor, unul dintre cei cinci Gardieni ai Terrei, şi pe Iepuraşul cel Prietenos. Aceşti copii sunt asistaţi prin intermediul Programului de Întărire a Familiei Bucureşti prin care SOS Satele Copiilor România oferă servicii de consiliere şi sprijin în vederea prevenirii separării copiilor de familie şi susţinere a părinţilor în vederea dezvoltării competenţelor parentale.

Proiectul de Întărire a Familiei Bucureşti a fost iniţiat în anul 1998 cu scopul de a reduce numărul copiilor instituţionalizaţi din motive de sărăcie. Ca urmare a rezultatelor bune obţinute, proiectul a fost dezvoltat în anul 2008 într-un Centru de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi. Acesta se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, care provin din familii dezavantajate, cu risc crescut de separare de familie şi se desfaşoară pe raza teritorială a sectorului 1 din Bucureşti.

Proiectul de Întărire a Familiei Bucureşti a avut şi are un rol important în ajutorarea şi susţinerea unui număr semnificativ de familii care trec printr-o situaţie de criză, evitându-se deresponsabilizarea părinţilor şi separarea copilului de familie. Multe din familiile asistate pot depăşi problemele sociale cu care se confruntă şi şi-au dezvoltat potenţialul autosuportiv, justificând astfel continuarea investiţiei în dezvoltarea de abilităţi de autosusţinere şi pentru alte familii din grupul ţintă. De la iniţierea acestui program au fost sprijiniţi 598 copii provenind din 221 familii în dificultate, iar în 2010 au fost sprijiniţi în total 321 copii provenind din 80 familii.

Evenimentul “Culorile Sărbătorii de Paşte” a fost organizat în SOS Satul Copiilor Bucureşti cu sprijinul Asociaţiei Gardienii Terrei.

Bucuresti, 15.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *