free download 78 travel guides written by experts

SOS Masina cu Jucarii sarbatoreste 9 ani de jocuri si povesti

Ca în fiecare an, în luna septembrie, SOS Maşina cu Jucării, proiect al SOS Satele Copiilor România finanţat de Fundaţia Vodafone, sărbătoreşte în cadrul unui eveniment de amploare aniversarea a 9 ani de jocuri şi poveşti alături de copii. De data aceasta, sâmbătă, 17 septembrie, în Parcul Bazilescu, începând cu orele 10:00.

Sâmbătă, 17 septembrie 2011, între orele 10:00-14:00, în centrul Parcului Bazilescu, SOS Maşina cu Jucării îi aşteaptă cu mult drag pe copii şi pe adulţi să redescopere bucuria jocurilor copilăriei.

În acest an, proiectul SOS Maşina cu Jucării împlineşte 9 ani. Am crescut, ne-am maturizat, am dezvoltat programe şi proiecte în beneficiul copiilor din Bucureşti şi din alte zone ale ţării, ne-am bucurat de zâmbetele copiilor şi de orice succes al lor – de la reuşita de a face noduri, la bucuria de a învăţa utilizarea diverselor materiale puse la dispoziţie de către SOS Maşina cu Jucării a declarat Bogdana Neamţu, Coordonatorul Proiectului SOS Maşina cu Jucării.

Pentru a oferi o alternativă jocurilor electronice şi pentru că ţine mult la jocurile tradiţionale ale copilăriei, echipa SOS Maşina cu Jucării şi-a propus ca la cea de-a noua aniversare a SOS Maşina cu Jucării tema evenimentului să fie „Regăsirea jocurilor copilăriei”.

Astăzi, după nouă ani, ne dăm seama că tehnologia, calculatorul, sunt elemente care fac parte din programul zilnic al copiilor, aceştia fiind foarte atraşi de tot ce înseamnă jocuri online, diverse reţele de socializare şi alte modalităţi de comunicare on-line, de multe ori acestea fiind pe primul loc în detrimentul jocului şi comunicării directe cu alţi copii de vârsta lor. Jocurile de altădată au fost parcă uitate, a mai adăugat Bogdana Neamţu.

În cadrul acestui eveniment aniversar copiii şi adulţii vor avea posibilitatea să se bucure de jocurile ce îi făceau pe copiii de altădată să se împrietenească, să se bucure unul pentru celălalt, să se încurajeze şi să uite cateodată de masa de prânz.

Tinerii şi voluntarii SOS Maşina cu Jucării au pregătit un program special pentru cei care se vor afla în Parcul Bazilescu sâmbătă. Astfel, nu vor lipsi jocurile de lemn precum fotbal de masă, „X şi O pe dibuite”, labirint; jocuri cu cretă şi alte materiale precum melcul, şotron, elastic, ţările etc; jocuri de „demult” precum gropiţa, pătrăţica, etc. Nu vor lipsi desenele pe asfalt, hockei cu mopuri, dar şi jocurile de masă precum turnul instabil, cuarto, desene cu elastice.

Dacă v-au făcut curioşi şi v-au trezit amintiri demult uitate, echipa SOS Maşina cu Jucării vă aşteaptă cu drag şi entuziasm, sâmbătă, în Parcul Bazilescu, începând cu ora 10:00.

Bucuresti, 16.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *