metalshow

SOS Masina cu Jucarii educa prin joc copiii din comunitatile rurale

Programul social mobil de tip Playbus al SOS Satele Copiilor România, specializat în educaţie prin metode ludice, SOS Maşina cu Jucării, continuă să colinde ţara în cadrul turneului estival, ajungând în perioada 22-26 august 2010 în 11 comunităţi rurale dezavantajate din judeţul Vâlcea. Activităţile cu durata de două ore constau în jocuri de grup, concursuri sportive, jocuri de perspicacitate, de stimulare a limbajului şi îmbogăţire a vocabularului, de observaţie şi memorie, ateliere de pictură, modelaj şi confecţionare de jucării şi decoraţii, dans, mimă, jonglerie, spectacole. Implicarea părinţilor, a profesorilor şi educatorilor este încurajată.

Copiii sunt invitaţi să participe la activităţile ludice ale SOS Maşina cu Jucării pe 22 august în comuna Galicea, pe 23 august în comuna N. Bălcescu, pe 24 august în comuna Mihăeşti, pe 25 august în comuna Frânceşi şi pe 26 august în comuna Stoileşti.

“Prin acest turneu estival al Maşinii cu Jucării ne-am propus să aducem bucuriile copilăriei şi în comunităţile unde copiii au mai puţin acces la educaţie nonformală, dar şi în satele din Moldova unde sute de copii şi familiile lor au fost grav afectaţi de inundaţii. Prin toate activităţile noastre oferim sprijin şi educaţie nonformală deopotrivă copiilor şi adulţilor din aceste zone dezavantajate, pentru a-i ajuta să-şi însuşească principii sănătoase de viaţă”, a declarat Petre Croitoru, coordonatorul Maşinii cu Jucării.

Turneul verii a cuprins 22 de localităţi din judeţele Arad, Bacău, Botoşani, Sibiu, Suceava, Timiş şi Vâlcea. Metoda educaţiei prin joc a permis ca 2500 de copii să deprindă concepte şi practici utile pentru viaţă – principii ale unei alimentaţii sănătoase, rutina menţinerii igienei corporale, reguli de circulaţie rutieră.

Bucuresti, 19.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *