free download 78 travel guides written by experts

„Sora saracilor” vine la Majestic

Teatrul National Radiofonic pentru copii va invita la luni, 17 ianuarie, ora 10.00, la auditia cu public a spectacolului „Sora Saracilor” de Emile Zola. Spectacolul va avea loc la Clubul Ramada Majestic din Bucuresti.

Traducerea si dramatizarea: Sanda Socoliuc.
Regia artistica: Vasile Manta.

In distributie: Alina Teianu, Jeanine Stavarache, Catalina Mustata, Stefan Velniciuc, Violeta Berbiuc, Eugen Cristea, Petre Lupu, Ioana Barbu, Andrei Tardea si Mihai Malaimare.

Regia de studio: Violeta Berbiuc.
Regia muzicala: George Marcu.
Producator: Irina Soare.

„Sora saracilor” spune povestea unei fetite sarmane, fara parinti, crescuta de niste rude inraite de saracie, o copila care, in ciuda vietii grele, isi pastreaza dragostea fata de semeni. Micuta o intalneste intr-o zi pe Maica Domnului, care, induiosata de bunatatea ei, ii daruieste un banut fermecat care, pus intr-un saculet, face ca acesta sa se umple, intr-o clipa, de galbeni. Astfel fetita devine ingerul cel bun al orasului, ajutandu-i pe cei sarmani si aducand bucurie in sufletele tuturor.

Darul primit de la Maica Domnului si daruit de fetita mai departe va reusi sa dezghete inclusiv inimile impietrite ale rudelor si va readuce dragostea si pacea peste mica asezare.

Sora buna a „Fetitei cu chibrituri” de H.Ch.Andersen, „Sora saracilor” vine sa deschida, la inceput de an, poarta sufletului fiecaruia dintre noi.

Emile Zola, publicist, teoretician literar, dramaturg si romancier francez, este cel mai important exponent al naturalismului francez si european. Si-a petrecut copilaria in micul orasel Aix en Provence, ale carui peisaje ii vor ramane intiparite pentru totdeauna in suflet. Aici o cunoaste pe fetita careia i-a dedicat prima carte pentru copii – „Povestiri pentru Ninon”.

Premiera radiofonica a spectacolului „Sora saracilor” a avut loc in data de 2 ianuarie 2011, la Radio Romania Actualitati.

Bucuresti, 13.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *