Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

SONY PICTURES TELEVISION INTERNATIONAL promoveaza

Sony Pictures Television International (SPTI) a anunţat promovarea lui Tom Davidson în funcţia de Vicepreşedinte International Networks. Davidson îşi va exercita funcţia în birourile SPTI European din Londra şi îi va raporta direct lui Ross Hair, Senior Vicepreşedinte SPTI, International Networks, Europa.

“Avem un business cu cu canale TV semnificative, care acum sunt distribuite aproape în toată Europa. Făcând acest lucru, am reuşit să formăm o echipă talentată la SPTI, foarte bine pregătită în alcătuirea conţinutului de canale TV care să corespundă cerinţelor pe care le au telespectatorii din întreaga regiune. Tom are la activ un număr record de succese şi înţelege în profunzime modul în care funcţionează canalele noastre”, a declarat Hair. “În ultima funcţie deţinută de Tom, coordonarea realizată de el s-a dovedit esenţială în creşterea numărului de abonaţi ai canalului AXN în Europa Centrală de la 1.000.000 de abonaţi în 2003, anul în care acest canal s-a lansat în Europa Centrală, la aproape 5.000.000 astăzi. Sunt foarte încântat că Tom a acceptat funcţia care i s-a propus şi aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună aici, în Londra.”

În noua sa funcţie, Davidson va avea un rol cheie în dezvoltarea reţelelor de televiziune SPTI în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, concentrându-se pe creşterea distribuţiei brandurilor AXN, Animax şi Sony Entertainment Television atât în platformele pay-tv, cât şi în reţelele de cablu şi telefonie mobilă. Activitatea reţelelor SPTI în Europa înregistrează o creştere continuă prin canalele deja prezente în Italia, Spania, Portugalia, Israel, Germania, Austria, Elveţia, Polonia, Ungaria, România, Cehia, Sovacia şi Bulgaria.
 
Anterior acestei promovări, Davidson a avut funcţia de Director General AXN, Europa Centrală, cu sediul în Budapesta, unde a implementat  şi coordonat creşterea distribuţiei AXN  precum şi a ratingurilor obţinute de acest canal în întreaga regiune. Davidson a asigurat pentru conţinutul canalului seriale de top ca Lost şi The Amazing Race şi filme blockbuster, cum ar fi Charlie’s Angels: Full Throttle, Armageddon şi The Usual Suspects. La doi ani de la lansare, AXN este în fruntea topului de ratinguri din Polonia şi are performanţe excepţionale în întreaga regiune.

Înainte de AXN, Davidson a fost Director Executiv Financiar Sony Pictures Entertainment (SPE) în birourile companiei din Culver City, California. Iar înainte de această funcţie pe care a obţinut-o în 2000, Davidson a dobândit o experienţă considerabilă în Europa Centrală, fiind unul dintre cei care au lansat în România canalul pay-TV HBO, primul canal premium din România, companie în cadrul căreia a avut funcţia de Chief Financial Officer.

Davidson şi-a început cariera în 1992 ca auditor KPMG Peat Marwick. Deţine diploma de Licenţă în Afaceri Economice (1992) şi un certificat de Contabil Public în California. Tom Davidson vorbeşte fluent  limba română.

Bucuresti, 18.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *