free download 78 travel guides written by experts

Sony anunță noi televizoare 8K, OLED și 4K Full Array LED cu o calitate avansată a imaginii și noi capabilități audio

Noul televizor 8K Full Array LED de 75” și OLED-ul 4K de 48” adăugate gamei de TV-uri Sony extind segmentul de televizoare premium oferite în acest an

(CES, Standul #17300) — Sony Europa anunță astăzi o gamă largă de noi televizoare, inclusiv noul ZH8 8K Full Array LED, A8 (55” și 65”) și A9 (48”) 4K OLED, împreună cu modelele XH95 și XH90 Full Array LED.

Noua gamă de la Sony cuprinde cea mai performantă tehnologie proprie pentru a livra cât mai precis conținutul dorit.

Cu această nouă gamă, Sony dorește să ofere cea mai imersivă experiență de pe piață, cu cea mai bună calitate a imaginii, sunet inovator și o experiență de utilizare unică, prin intermediul unor ecrane mari, premium.
Folosind Procesorul de Imagine X1™ Ultimate dezvoltat de Sony, calitatea imaginii este precisă și clară pentru o experiență de vizionare cât mai realistă.

Calitatea premium a sunetului este un aspect foarte important în sesiunile de vizionare, iar noile modele beneficiază de Sound-from-Picture Reality™, tehnologie care le oferă utilizatorilor sentimentul că sunetul vine direct din ecran.

Noile modele vor continua să livreze intenția creatorilor cu Netflix Calibrated Mode, oferind conținut Netflix la calitate de studio și IMAX® Enhanced™ (doar la anumite modele), lucru care aduce o experiență de divertisment imersivă în fiecare casă.

Noile televizoare de la Sony vor beneficia, de asemenea și de Ambient Optimization (Optimizare Ambientală), o nouă tehnologie care optimizează imaginile și calitatea sunetului în orice mediu.

Va ajusta automat luminozitatea imaginii în funcție de lumina ambientală din cameră, crescând luminozitatea în camerele cu multă lumină și scâzând-o în camerele întunecate, astfel încât să ofere imagini perfecte.

De asemenea, poate detecta obiecte din cameră, precum draperii sau mobilă care pot absorbi sau reflecta sunetul, modificând acustica astfel încât sunetul să nu fie compromis.

In situation 65 X80H XH80

Pe lângă Ambient Optimization, noile modele Sony vor dispune de noul concept de design Immersive Edge. Pentru a crea și mai multă imersiune în vizionare, un stand discret a fost adăugat la marginile ecranului. Standul minimalist abia poate fi observat, oferindu-le utilizatorilor o experiență de vizionare îmbunătățită și neobstrucționată.

Pentru următoarea generație de console de gaming, anumite modele vor suporta rezoluți 8K, 4K cu 120 de cadre pe secundă (FPS) și timp de răspuns rapid via intrări HDMI, livrând performanță maximă pentru o experiență de gaming de ultimă generație.

Cele mai importante funcționalități ale TV-urilor Sony:

ZH8 cu tehnologia Frame Tweeter: Cea mai imersivă experiență este realizată prin calitatea îmbunătățită a imaginii, design subțire și Sound-from-Picture Reality™ cu noua tehnologie Frame Tweeter. Această tehnologie face ca ramele să vibreze și să emită sunet, oferindu-le utilizatorilor senzația că sunetul vine direct din ecran.

• X-Motion Clarity pentru OLED: Această tehnologie aclamată ca fiind cea mai bună de la Sony va fi acum disponibilă și pentru OLED, rafinând acțiunea de pe ecran în timp real cu o rată de refresh incredibilă astfel încât imaginea să fie mai clară, mai luminoasă și mai fluidă ca niciodată – pentru o experiență neegalată de vizionare a programelor sportive.

• X-Wide Angle: Tehnologia X-Wide Angle oferă culori vii din orice unghi, în același timp având mai multă culoare și luminozitate decât orice alt TV LED convențional. Utilizatorii se pot bucura de o imagine excelentă, cu o gamă și profunzime incredibile din orice unghi de vizionare din cameră. Pentru a oferi și mai multe alegeri utilizatorilor, modelul XH95 4K Full Array LED va veni cu X-Wide Angle pe diagonala de 55” sau mai mare.

• Full-Array LED: Noua tehnologie Sony Full-Array Local Dimming and Boosting schimbă nivelul de luminozitate a ecranului în anumite segmente, în mod dinamic, în funcție de conținutul afișat, lucru care duce la o creștere substanțială de contrast și luminozitate. Balansând nivelul de luminozitate de pe ecran, scenele întunecate vor beneficia de un nivel de luminozitate scăzut, iar scenele cu multă luminozitate vor deveni și mai luminoase, așa cum au intenționat creatorii conținutului. Această tehnologie va fi disponibilă pe modelul XH90 Full Array LED.

• Telecomandă luminată: De acum, utilizatorii se pot bucura de o experiență de vizionare în medii mai întunecate cu modelele ZH8 și XH95 care beneficiază de telecomandă cu butoanele luminate din spate.

• Android TV™: Noile televizoare vor avea inclus Android TV cu Google Assistant*, Google Play Store și Chromecast încorporate, acestea urmând să ofere access facil la conținut, servicii și dispozitive prin această platformă complexă. Meniurile Sony pentru interfața de utilizare și control vocal sunt îmbunătățite. Funcții vocale extinse le permit utilizatorilor să folosească TV-ul și aplicațiile în timp real și să se conecteze la device-uri hands-free

• Capabilități hands-free**: Televizoarele Sony cu comandă vocală funcționează împreună cu Google Assistant pentru a oferi o experiență de vizionare mai smart. De acum, utilizatorii pot căuta programe sau filme prin streaming, sau pot deschide jocuri multiplayer. Luminile pot fi slăbite prin conectarea la device-uri smart. Task-urile pot fi gestionate hands-free, la fel cum poate fi utilizat și calendarul. De asemenea, utilizatorii pot pune întrebări, urmând să primească răspunsuri pe TV.

• Compatibilitate cu boxe inteligente: Cu dispozitivele care includ Google Assistant*** și Amazon Alexa****, utilizatorii pot reda și controla videoclipuri de pe YouTube cu Google Home sau să schimbe canalul sau volumul, prin dispozitivele cu Amazon Alexa.

• Conectivitate ușoară la majoritatea dispozitivelor: Prin intermediul compatibilității cu Google Home***** și Amazon Alexa******, utilizatorii pot folosi comenzi vocale pentru a viziona și controla conținut video de pe YouTube cu Google Home sau pentru a schimba canalul și volumul cu Amazon Alexa. Apple HomeKit și Airplay 2 funcționează împreună pentru a integra dispozitivele iPhone și Siri, oferindu-le utilizatorilor o experiență smart fără efort și streaming de conținut*******.

Noile modele Sony TV și funcționalitățile cheie

ZH8 (modelele de 85” și 75”) 8K Full Array LED

• Livrează contrast superior 8K și imaginile realiste utilizatorilor

• Procesorul de Imagine X1™ Ultimate și 8K X-Reality PRO; imaginile sunt clare, îmbunătățite în timp real, imaginea fiind adusă foarte aproape de calitatea 8K nativă folosind baza de date exclusivă Sony 8K.

• Noua tehnologie Frame Tweeter oferă experiențe imersive prin calitatea îmbunătățită a imaginii, design subțire și tehnologia Sound-from-Picture Reality™Oferă o nouă telecomandă luminată astfel încât utilizatorii să se poată bucura de experiența de vizionare în medii mai întunecate

• Suportul ce poate fi montat în două poziții oferă utilizatorilor posibilitatea de a poziționa televizorul pe spații mai mici.

• Noua Optimizare Ambientală se ocupă de optimizarea imaginii și a sunetului în orice tip de mediu. Luminozitatea se va ajusta automat în funcție de lumina ambientală din cameră, crescând luminozitatea în camere cu multă lumină și reducând-o în camere întunecate, astfel încât experiența de vizionare să fie cât mai bună

• Display-ul TRILUMINOS™ reproduce nuanțe subtile de culoare, lumină și gradații din obiectivele creatorului de conținut până în livingroom

• Compatibil cu Dolby Vision și Dolby Atmos

• Funcționalități hands-free

• Conectivitate ușoară cu o gamă largă de dispozitive precum Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa

• Acces rapid la o gamă largă de conținut și servicii prin intermediul Android TV

• Custom Mode, alături de celelalte moduri calibrate Sony, oferă multiple opțiuni de vizionare care să se potrivească gusturilor utilizatorilor, păstrând în același timp intenția creatorului de conținut

• Compatibil 4K 120fps

A8 (modelele de 65” și 55”) 4K OLED

• Beneficiază de Procesorul de Imagine X1™ Ultimate, oferind cea mai bună experiență de vizionare 4K HDR cu următoarele tehnologii: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping 4K HDR și procesarea a două baze de date pentru imbunătățirea dinamică a imaginii in timp real

• Beneficiază de Pixel Contrast Booster, opt milioane de pixeli cu iluminare proprie și controllerul dezvoltat de Sony pentru panouri OLED oferă o experiență de vizionare îmbunătățită, un negru fără precedent, culori autentice și un unghi de vizionare foarte mare.

• X-Motion Clarity pentru OLED: Această tehnologie revoluționară și de ultimă generație de la Sony va fi disponibilă pentru OLED, rafinând acțiunea de pe ecran în timp real pentru a o face mai luminoasă, clară și mai fluidă, în special pentru evenimente sportive.

• Două subwoofere îmbunătățesc Acoustic Surface Audio™

• Display-ul TRILUMINOS™ reproduce nuanțe subtile de culoare, lumină și gradații din obiectivele creatorului de conținut până în livingroom

• Compatibil cu Dolby Vision și Dolby Atmos

• Noua Optimizare Ambientală se ocupă de optimizarea imaginii și a sunetului în orice tip de mediu. Luminozitatea se va ajusta automat în funcție de lumina ambientală din camera, crescând luminozitatea în camere cu multă lumină și reducând-o în camere întunecate, astfel încât experiența de vizionare să fie cât mai bună

• Conectivitate ușoară cu o gamă largă de dispozitive precum Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa

• Acces rapid la o gamă largă de conținut și servicii prin intermediul Android TV

• Custom Mode, alături de celelalte moduri calibrate Sony, oferă multiple opțiuni de vizionare care să se potrivească gusturilor utilizatorilor, păstrând în același timp intenția creatorului de conținut

A9 (modelul de 48”) 4K OLED

• Modelul nou de 48” răspunde nevoilor consumatorilor de a avea un model premium OLED, mai mic

• Suport mic și central care oferă utilizatorilor flexibilitate în spații mici

• Oferă cea mai bună calitate a imaginii din gama sa

• Include funcționalitățile OLED TV premium de la Sony precum Procesorul de Imagine X1™ Ultimate, Pixel Contrast Booster și Acoustic Surface Audio™

• X-Motion Clarity pentru OLED: Această tehnologie revoluționară și de ultimă generație de la Sony va fi disponibilă pentru OLED, rafinând acțiunea de pe ecran în timp real pentru a o face mai luminoasă, clară și mai fluidă, în special pentru evenimente sportive.

• Noua Optimizare Ambientală se ocupă de optimizarea imaginii și a sunetului în orice tip de mediu. Luminozitatea se va ajusta automat în funcție de lumina ambientală din cameră, crescând luminozitatea în camere cu multă lumină și reducând-o în camere întunecate, astfel încât experiența de vizionare să fie cât mai bună

• Display-ul TRILUMINOS™ reproduce nuanțe subtile de culoare, lumină și gradații din obiectivele creatorului de conținut până în livingroom

• Compatibil cu Dolby Vision și Dolby Atmos

• Conectivitate ușoară cu o gamă largă de dispozitive precum Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa

• Acces rapid la o gamă largă de conținut și servicii prin intermediul Android™ TV

• Custom Mode, alături de celelalte moduri calibrate Sony, oferă multiple opțiuni de vizionare care să se potrivească gusturilor utilizatorilor, păstrând în același timp intenția creatorului de conținut

XH95 (modelele de 85”, 75”, 65”, 55” și 49”) 4K Full Array LED

• Beneficiază de Procesorul de Imagine X1™ Ultimate care oferă cea mai bună experiență de vizionare 4K HDR cu următoarele tehnologii: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR și procesarea a două baze de date pentru imbunătățirea dinamică a imaginii in timp real Beneficiază de tehnologia de iluminare locală Full-Array cu X-tended Dynamic Range PRO care asigură de 6 ori mai mult contrast decât televizoarele LED convenționale

• Tehnologia X-Wide Angle oferă culori vii din orice unghi, în același timp păstrând mai multă culoare și luminozitate decât televizoarele LED convenționale

• Beneficiază de Acoustic Multi-Audio, Sound-from-Picture Reality™ cu un sistem de tip bi-amp care controlează separate boxa principală și tweeterul invizibil și un nou tip de boxă X-Balanced care oferă sunet clar într-un design compact (sistemul de tip bi-amp și boxa X-Balanced sunt disponibile pentru modelele de 55”, 65” și 75”; Acoustic Multi-Audio pentru 55” sau mai mari)

• Design-ul Flush Surface oferă un look fără ramă (doar pentru modelele de 55”, 65” și 75”)

• Noua Optimizare Ambientală se ocupă de optimizarea imaginii și a sunetului în orice tip de mediu. Luminozitatea se va ajusta automat în funcție de lumina ambientală din camera, crescând luminozitatea în camere cu multă lumină și reducând-o în camere întunecate, astfel încât experiența de vizionare să fie cât mai bună

• Display-ul TRILUMINOS™ reproduce nuanțe subtile de culoare, lumină și gradații din obiectivele creatorului de conținut până în livingroom

• Compatibil cu Dolby Vision și Dolby Atmos

• Oferă funcționalități hands-free (disponibil pentru 55” sau mai mari)

• Conectivitate ușoară cu o gamă largă de dispozitive precum Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa

• Acces rapid la o gamă largă de conținut și servicii prin intermediul Android TV

• Custom Mode, alături de celelalte moduri calibrate Sony, oferă multiple opțiuni de vizionare care să se potrivească gusturilor utilizatorilor, păstrând în același timp intenția creatorului de conținut

XH90 (modelele de 85”, 75”, 65” and 55”) 4K Full Array LED

• Procesor 4K HDR X1™ reproduce adâncimea, texturile și culorile naturale cu tehnologia Object-based HDR remastered

• Beneficiază de iluminat de fundal cu tehnologia X-tended Dynamic Range™

• Nou model mid-range Full Array LED pentru o oferi utilizatorilor o gamă cât mai variată

• Beneficiază de Acoustic Multi-Audio cu boxe de tip X-Balanced (doar pentru modelul de 65” sau mai mare; Boxa de tip X-Balanced va fi disponibilă pentru toate mărimile)

• Noua Optimizare Ambientală se ocupă de optimizarea imaginii și a sunetului în orice tip de mediu. Luminozitatea se va ajusta automat în funcție de lumina ambientală din camera, crescând luminozitatea în camere cu multă lumină și reducând-o în camere întunecate, astfel încât experiența de vizionare să fie cât mai bună

• Display-ul TRILUMINOS™ reproduce nuanțe subtile de culoare, lumină și gradații din obiectivele creatorului de conținut până în livingroom

• Compatibil cu Dolby Vision și Dolby Atmos

• Ramă subțire pentru un design elegant

• Conectivitate ușoară cu o gamă largă de dispozitive precum Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa

• Acces rapid la o gamă largă de conținut și servicii prin intermediul Android TV

• Compatibil 4K 120fps (prin intermediul unui update software în viitor)

• Custom Mode, alături de celelalte moduri calibrate Sony, oferă multiple opțiuni de vizionare care să se potrivească gusturilor utilizatorilor, păstrând în același timp intenția creatorului de conținut

XH85 (modelele de 49” și 43”) 4K

• Procesor 4K HDR X1™ reproduce adâncimea, texturile și culorile naturale cu tehnologia Object-based HDR remastered

• Display-ul TRILUMINOS™ reproduce nuanțe subtile de culoare, lumină și gradații din obiectivele creatorului de conținut până în livingroom

• Compatibil cu Dolby Vision și Dolby Atmos

• Suport din metal și ramă elegantă de aluminiu

• Conectivitate ușoară cu o gamă largă de dispozitive precum Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa

• Acces rapid la o gamă largă de conținut și servicii prin intermediul Android TV

• Custom Mode, alături de celelalte moduri calibrate Sony, oferă multiple opțiuni de vizionare care să se potrivească gusturilor utilizatorilor, păstrând în același timp intenția creatorului de conținut

XH81 (modelele de 65”, 55”, 49” și 43”) 4K

• Procesor 4K HDR X1™ reproduce adâncimea, texturile și culorile naturale cu tehnologia Object-based HDR remastered

• Boxa de tip X-Balanced, o nouă boxă care oferă sunet clar într-un design foarte subțire (disponibilă pentru varianta de 55” sau mai mare)

• Compatibil cu Dolby Vision și Dolby Atmos

• Display-ul TRILUMINOS™ reproduce nuanțe subtile de culoare, lumină și gradații din obiectivele creatorului de conținut până în livingroom

• Suport din metal și ramă subțire

• Telecomandă premium din aluminiu

• Conectivitate ușoară cu o gamă largă de dispozitive precum Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa

• Acces rapid la o gamă largă de conținut și servicii prin intermediul Android TV

• Custom Mode, alături de celelalte moduri calibrate Sony, oferă multiple opțiuni de vizionare care să se potrivească gusturilor utilizatorilor, păstrând în același timp intenția creatorului de conținut

XH80 (modelele de 85”, 75”, 65”, 55”, 49” și 43”) 4K

• Procesor 4K HDR X1™ reproduce adâncimea, texturile și culorile naturale cu tehnologia Object-based HDR remastered

• Boxa de tip X-Balanced, o nouă boxă care oferă sunet clar într-un design foarte subțire (disponibilă pentru varianta de 55” sau mai mare)

• Compatibil cu Dolby Vision și Dolby Atmos

• Display-ul TRILUMINOS™ reproduce nuanțe subtile de culoare, lumină și gradații din obiectivele creatorului de conținut până în livingroom

• Suport din metal și ramă finisată subțire

• Conectivitate ușoară cu o gamă largă de dispozitive precum Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa

• Acces rapid la o gamă largă de conținut și servicii prin intermediul Android TV

• Custom Mode, alături de celelalte moduri calibrate Sony, oferă multiple opțiuni de vizionare care să se potrivească gusturilor utilizatorilor, păstrând în același timp intenția creatorului de conținut

X70 (modelele de 65”, 55”, 49” și 43”) 4K

• Tehnologia 4K X-Reality™ PRO îmbunătățește fiecare imagine la calitate 4K adevărată, oferind constant detalii și nuanțe rafinate în scene

• Display-ul TRILUMINOS™ reproduce nuanțe subtile de culoare, lumină și gradații din obiectivele creatorului de conținut până în livingroom

• ClearAudio+ gestionează sunetul pentru o experiență imersivă, îmbogățită. Atât muzica cât și dialogul beneficiază de claritate și separare indiferent de conținut

• Motor de căutare pentru internet încorporat pentru o utilizare mai ușoară a aplicațiilor de streaming precum Netflix sau YouTube

• Custom Mode, alături de celelalte moduri calibrate Sony, oferă multiple opțiuni de vizionare care să se potrivească gusturilor utilizatorilor, păstrând în același timp intenția creatorului de conținut

Prețuri și disponibilitate

Prețurile și disponibilitatea vor fi anunțate ulterior.

*  Disponibilitatea funcționalităților depinde de țară și de disponibilitatea produselor compatibile.
**  Disponibil pe ZH8 și XH95 55” sau pe modele superioare.
***  Device-ul Google Home (vândut separat) compatibil cu dispozitivele Sony Android TV. Necesită conectarea dispozitivelor compatibile la aceeași rețea wireless de acasă. Descarcă aplicația Google Home din iPhone App Store sau Google Play. Se supune termenilor și condițiilor unor aplicații terțe. Utilizatorul trebuie să lege dispozitivele compatibile pentru a controla operațiunea. Odată descărcată, funcționalitatea Google Home poate fi conectată la dispozitivul Sony pentru a accesa funcția de control vocal.
****  Dispozitivele Amazon Alexa (vândute separat) compatibile cu dispozitivele Sony Android TV. Este necesar un cont Amazon. Abonamente pot fi necesare pentru a accesa anumite tipuri de conținut. Sony TV și dispozitivele Alexa necesită conexiune la internet. Amazon, Echo, Alexa și toate logo-urile conexe sunt mărci înregistrate ale Amazon.com, Inc. Sau ale afiliaților.
*****  Dispozitivul Google Home (vândut separat) compatibil cu Sony TV, pe baza Android TV. Necesită dispozitive compatibile conectate la aceeași rețea wifi. Descărcați aplicația Google Home de pe iPhone app store sau Google Play. Se pot aplica termene și condiții de la aplicații terțe. Utilizatorii trebuie să conecteze dispozitivele compatibile pentru a controla operațiunile. Odată ce descărcarea este completă, funcționalitatea Google Home poate fi conectată la dispozitivele Sony pentru a accesa funcția de control vocal.
******  Amazon Alexa permite utilizarea dispozitivelor (vândute separat) compatibile cu Sony TV, pe baza Android TV. Necesită cont Amazon. Necesită abonament lunar pentru accesarea anumitor tipuri de conținut. Dispozitivele compatibile necesită conexiune la internet. Amazon, Echo, Alexa și toate logo-urile conexte sunt marcă înregistrată Amazon.com, Inc sau afiliaților acestora.
*******  Funcționalitățile Apple® AirPlay® 2 și HomeKit™ vor fi disponibile pentru FY19 modelele Z9F, A9F, Z9G, A9G, X950G și X850G (85”, 75”, 65” și 55”) și pentru FY20 modelele Z8H, A9S, A8H, X950H, X900H. Funcționalitățile AirPlay 2 și HomeKit necesită un dispozitiv cu iOS cu versiunea 12.3 sau mai mult sau un Mac cu macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac și macOS sunt marcă înregistrată Apple Inc., înregistrate în SUA sau alte țări. Este necesare update de firmware prin intermediul unei rețele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *