metalshow

Sonia Simionov a fost instructor pentru jucatorii de biliard in scaun rulant

Prezentatoarea show-ului “Am ceva să-ți spun” a susținut si un set demonstrativ

Sonia Simionov, pe care telespectatorii Antenei 1 o vor descoperi, în această toamnă, în postura de prezentatoare a show-ului „Am ceva să-ți spun”, a participat la Competiția națională de biliard în scaun rulant, în calitate de instructor. Cei 16 concurenți, toți cu grave probleme locomotorii, au fost antrenați timp de câteva ore înainte de competiție de către Sonia, care este campioană națională la biliard, disciplina “bila 9”, și de alți zece colegi de-ai săi din Federația Națională de Biliard.

“Gândește-te că o lovitură corectă și precisă pe masa de joc ține, în proporție de 70%, poate 80%, de poziția picioarelor. Acești oameni sunt obligați să se bazeze doar pe brațe. În timp ce încercam să le explic cum să lovească bilele, mi-am dat seama că, din picioare, nu am cum. Așa că mi-am luat un scaun și am jucat în condițiile lor. Se poate! Dar este extrem de dificil. Am reușit să găsesc variante pentru a face un joc bun și din scaun și, în felul acesta, chiar am putut să îi învăț câte ceva din tacticile biliardului. În același timp, această experiență a fost pentru mine și o lecție de viață. Cu câteva ore înainte să ajung la competiție, mă plângeam unei prietene că mă doare spatele și mi se părea că acest lucru reprezintă o problemă majoră pentru mine, în acel moment. Atunci când am văzut câtă voință, câtă dorință, câtă putere au acești oameni, am început să privesc altfel durerea mea de spate”, a declarat Sonia Simionov.

După instructaj, Sonia a jucat un set demonstrativ cu actorul Augustin Viziru, pe care îl consideră unul dintre cei mai talentați jucători de biliard din țara noastră, participanții la concurs fiind extrem de încântați de jocul celor doi.

La finalul Competiției naționale de biliard în scaun rulant, Sonia Simionov și Augustin Viziru au extras bilete pentru o tombolă. Cele zece premii puse la dispoziție au constat în cărucioare foarte performante și un scuter dotat special pentru persoane cu probleme locomotorii de care acești oameni aveau mare nevoie.

Bucuresti, 11.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *