Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Sondaj The Money Channel: cifrele anului 2010

Televiziunea de business The Money Channel a facut astazi publice rezultatele celui mai amplu sondaj realizat in mediul de business din Romania. Sondajul centralizeaza prognozele referitoare la indicatorii macroeconomici in 2010 – curs valutar, inflatie sau somaj -, dar si cele referitoare la afacerile celor care au raspuns intrebarile din sondaj.

Concluzile sondajului arata ca oamenii de afaceri sunt mai degraba de pesimisti in legatura cu evolutia cursului leu/euro. Peste 400 de manageri, dintr-un total de 500 chestionati, din toate sectoarele economiei, au spus ca isi fac bugetele pe 2010 la un curs mediu leu/euro de 4,47 lei. Astfel, cursul la care se asteapta jucatorii din economia reala este mai mare decat cel luat in calcul la constructia bugetului de stat care este de 4,2 lei.

Cu toate acestea, oamenii de afaceri romani se pregatesc, in 2010, pentru o majorare usoara a veniturilor angajatilor, in medie cu patru procente, deoarece se asteapta la o crestere a cifrei de afaceri cu aproape 10 % in 2010. Acest lucru se va reflecta in salarii, dar si in numarul de angajati care, anul viitor, ar putea creste cu mai mult de patru la suta, conform sondajului The Money Channel. Per total, oamenii de afaceri se asteapta insa la o scadere economica anul viitor. Produsul intern brut ar putea scadea cu 0,05% in 2010, considera cei chestionati.

Demersul The Money Channel, care va continua si in perioada urmatoare, face parte dintr-un proiect mai amplu al Diviziei Business Media Realitatea-Catavencu: “Economia in 2010”. O cercetare detaliata despre tendintele anului viitor va fi publicata de Business Standard in luna decembrie, cand va avea loc Gala “Economia in 2010”.

Bucuresti, 05.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *