metalshow

Sonae Sierra va dezvolta doua noi centre comerciale in Romania

Sonae Sierra, specialistul internaţional în centre comerciale, şi-a început operaţiunile în România în 2007 prin achiziţionarea centrului comercial River Plaza (Râmnicu Vâlcea), aflat deja în operare, şi prin administrarea Arena Plaza (Bacău).

În prezent, compania îşi continuă strategia de dezvoltare în ţara noastră prin construirea a două noi centre comerciale în oraşele Ploieşti şi Craiova. “În fiecare ţară în care suntem prezenţi strategia noastră este de a deveni unul dintre principalii jucători pe piaţă. Aceasta presupune o viziune pe termen lung asupra pieţei, asupra trendurilor şi oportunităţilor de dezvoltare. Convingerea noastră este că în România nu există nicio altă companie care să aibă o abordare la fel de inovativă, de integrată  – Proprietar, Dezvoltator şi Manager – şi de lungă durată în domeniul centrelor comerciale, de aceea avem mare încredere în potenţialul Sonae Sierra pe piaţa românească” afirmă Alvaro Portela, CEO Sonae Sierra.

Ploieşti Shopping, o locaţie excelentă
Construit pe un teren de 16 hectare, în zona de sud a oraşului Ploieşti – al nouălea oraş din România ca număr de locuitori – noul centru comercial are o locaţie privilegiată, având peste 270.000 de locuitori in vecinatate. Accesul se va face cu usurinţă dinspre noua autostradă Bucureşti – Ploieşti, în prezent aflată în construcţie.

Investiţia în acest centru comercial inovativ se ridică la 153.6 milioane de Euro, suprafaţa totală de închiriat fiind de 64.070 metri pătraţi, iar numărul locurilor de parcare de 3200. Noul proiect Sonae Sierra va face parte integrantă dintr-o zonă urbană de 100 de hectare de teren dezvoltată în următorii şase ani, zonă care va include locuinţe, birouri, servicii, şcoli, parcuri şi terenuri de sport, alături de alte amenajări.

Ploieşti Shopping va fi un centru regional, cu un concept arhitectural inovativ construit pe tema “Industrial”, şi va avea două nivele cuprinzând hypermarket, magazine, restaurante, săli de cinema, club de sport şi spaţiu de divertisment. Mărcile prezente în viitorul centru comercial depind de potenţialul şi de caracteristicile pieţei locale, de ofertele existente, precum şi de nevoile zonei limitrofe.

Planul de dezvoltare pentru noul proiect Sonae Sierra preconizează începerea lucrărilor de construcţie în cel de-al doilea trimestru al acestui an, inaugurarea urmând a avea loc în 2010.

Craiova Shopping, un proiect central
Deja aflat în construcţie, noul centru comercial reprezintă o investiţie de 139,4 milioane Euro şi va avea o suprafaţă totală de închiriat de 56.000 de metri pătraţi, devenind astfel cel mai mare centru comercial din regiune, cu 1833 de locuri de parcare.

Pentru a dezvolta acest proiect, Sonae Sierra a achiziţionat 6 hectare de teren într-o locaţie excelentă, la doar 5 minute de centrul oraşului, care are 300.000 locuitori aflaţi in vecinatate. Inaugurarea va avea loc în toamna anului 2009.

Bucuresti, 21.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *