free download 78 travel guides written by experts

Sonae Sierra câștigă premiul Silver Stevie® în cadrul International Business Awards® pentru Bright Project

• Bright Project, programul Sonae Sierra ce creşte eficiența energetică, câștigă Silver Stevie® Award;
• Printre beneficiile obținute în cadrul programului The Bright Project: o reducere de 10% a consumului de energie, o economie de 2.3 milioane de Euro și reducerea emisiilor de gaze de până la 44%;
• Măsurile implementate vor duce la o scădere a costurilor de până la 1.3 de millioane anual.

Sonae Sierra a fost desemnată câștigătoarea premiului Silver Stevie® Award în categoria “Energy Industry Innovation of the Year” la a 15-a ediție a Annual International Business Awards®.

Sonae Sierra logo

IBA (International Business Awards) este cel mai important premiu în materie de business la nivel mondial. Toate firmele și organizațiile mondiale – publice sau private, cu profit sau non – profit, mari sau mici – sunt eligibile pentru nominalizări. În 2018 pe lista înscrierilor în cadrul IBA au fost 74 țări și teritorii, cu un total de 3.900 de nominalizări.

The Bright Project este un program inovator, dezvoltat de Sonae Sierra în 2013, avand ca obiectiv reducerea consumului de energie (concomitent cu scăderea cheltuielilor energetice) și îmbunătățirea amprentei de carbon din centrele comerciale pe care compania le deține și le administrează, prin îmbunătățirea emisiilor de dioxid de carbon ale clădirilor.

Programul Bright abordează o perspectivă holistică în ceea ce priveste fiecare aspect al unui activ operațional: de la sistemele de construcții și energie, la comportamentul clienților în timpul vizitelor, până la chestiuni specifice. Astfel, The Bright Project a permis companiei Sonae Sierra să opereze îmbunătățiri specifice în portofoliu, fapt ce a dus la reducerea consumului de energie electrică și a emisiilor de dioxid de carbon. În același timp, măsurile luate în cadrul The Bright Project au îmbunătățit în mod semnificativ serviciile oferite chiriașilor și vizitatorilor.

Implementat în 28 de centre comerciale Sonae Sierra, The Bright Project a contribuit la identificarea a 249 de soluții de optimizare energetică. Cu o investiție de 1.8 milioane de Euro, 185 dintre aceste măsuri au permis Sonae Sierra o reducere a consumului de energie cu 10%, o diminuare a costurilor cu 2.3 milioane de Euro și o scădere a emisiilor de gaze de până la 44% în anul 2017. Celelalte 64 de măsuri din cadrul programului Bright vor duce la o scădere a costurilor de până la 1.3 milioane de Euro.

Câștigătorii premiului Stevie Award au fost desemnați în urma unei comisii extraordinare formată din 270 de directori din întreaga lume, constituiți în 12 jurii separate. Printre comentariile membrilor juriului referitoare la programul Bright menționăm:

• “Ideea este grozavă, iar rezultatele sunt impresionante.”
• “O inițiativă de business excelentă pentru reducerea amprentei de carbon care aduce o schimbare importantă în lume.”
• “O inovație superbă care ajută mediul înconjurător și scade costurile în același timp.”
• “Din ce în ce mai multe companii ar trebui să adopte strategii prietenoase cu mediul. Această campanie este una de succes și trebuie privită de către alte branduri și companii ca un exemplu de conștientizare și adoptare a unui stil de viață sustenabil”.

Elsa Monteiro, Sonae Sierra’s Head of Sustainability and Corporate Communication, declară: “Suntem foarte încântați că Sonae Sierra a obținut acest premiu remarcabil, care este o recunoaștere a angajamentului nostru pe termen lung în ceea ce privește eficiența energetică. Sustenabilitatea ocupă un loc important în strategia de business Sonae Sierra cu obiectivul de a găsi soluții viabile pentru schimbările climatice și sociale. Programul Bright este un bun exemplu al strategiei pe care o implementăm.”

“Anul acesta câștigătorii premiului Stevie Award din cadrul Internațional Business Awards formează unul dintre cele mai distinse grupuri de câștigători de până acum” afirmă Michael Gallagher, Președintele și fondatorul Stevie Awards. “Anul acesta pragul punctajului minim a fost stabilit de către membrii juriului la un nivel superior față de edițiile precedente, ceea ce ar trebui să îi facă pe câștigătorii anului 2018 foarte mândri de realizările lor”.

Mai multe detalii despre Programul Bright: brosura si video.

Detalii despre The International Business Awards și lista câștigătorilor Stevie Award sunt disponibile pe www.StevieAwards.com/IBA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *