Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Sonae Sierra și Impresa Pizzarotti & c. S.p.A își unesc forțele pentru dezvoltarea unui nou district de shopping în Parma

• Sonae Sierra și Impresa Pizzarotti & c. S.p.A semnează un parteneriat în sistem joint venture 50/50
• O investiție de aproximativ 200 de milioane € și o suprafață de 74,000 m2
• Un proiect de regenerare urbană ce va îngloba un centru comercial și un retail park într-un singur cartier de shopping
• Lansarea este programată pentru toamna anului 2019

Milano, 22 februarie 2018. Sonae Sierra, compania imobiliară internațională dedicată nevoilor investitorilor imobiliari cu amănuntul, și Impresa Pizzarotti & c. SpA, compania internațională care operează în diverse sectoare precum infrastructură, energie si construcții, au semnat un parteneriat in sistem 50/50 joint venture pentru dezvoltarea unui nou cartier comercial în Parma, una dintre cele mai importante zone economice și industriale din regiunea Emilia Romagna.

Sonae Sierra logo

Noul district de shopping va fi situat la nord de Parma și va fi ușor accesibil din rutele principale, in special de pe autostrada A1 Milano – Bologna. Acesta va fi creat prin reamenajarea unei zone industriale abandonate, care odinioară găzduia o fabrică istorică a bucătăriei italiene.

Proiectul care are o suprafață de aproximativ 300.000 m2 și o suprafață totală inchiriabilă de 74.000 m2, cuprinde 170 de unități si constă dintr-un centru comercial cu mai mult de un nivel cu un GLA de aproximativ 53.000 m2 și un parc de vânzare cu amănuntul cu un GLA total de aproximativ 21.000 m2. Ambele construcții vor fi înconjurate de spații publice verzi și vor beneficia de mai mult de 5.100 locuri de parcare – inclusiv 1.600 de locuri într-o parcare cu mai multe etaje.

Lucrările de construcție pentru cartierul comercial – ce va deservi aproximativ 700.000 de locuitori – au început deja, iar deschiderea este programată pentru toamna anului 2019. În prezent, 30% GLA este deja închiriată unor mărci de prestigiu internaționale și italiene. Sonae Sierra va oferi serviciile de Property Management.

Investiția se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro, o parte dintre acestea fiind finanțate de un grup de bănci reprezentate de UniCredit, în calitate de agent bancar, Banca IMI și Banco BPM.

Arhitectura si design-ul noului proiect sunt contemporane și inovatoare: atrium-uri largi cu lumină naturală și zone de lounge pentru relaxare, o gamă exclusivistă de magazine, o zonă generoasă rezervată restaurantelor, supermarket și multiple zone de servicii, dar și zone pentru activități de divertisment.

În plus, întregul proiect a fost conceput ținând cont de sustenabilitatea mediului înconjurător, si, conform procedurilor de proiectare și construcție necesare pentru certificarea LEED GOLD, toate clădirile se încadrează în clasa A în ceea ce privește consumul de energie.

Marco Pellizzari, Director Executiv al Sonae Sierra din Italia, a comentat: “Acest nou proiect de dezvoltare este un pas firesc în procesul de creștere a companiei noastre în Italia în ultimii ani; fiind în concordanță cu poziționarea și strategiile Sonae Sierra, care și-a propus să creeze produse potrivite pentru piața investitorilor imobiliari și proiecte de înaltă calitate în cele mai interesante regiuni geografice.

Suntem onorați să colaborăm cu Impresa Pizzarotti & c. S.p.A și cu grupul băncilor care au crezut și au finanțat proiectul, care va aduce un plus de valoare în regiune și va reda comunității locale o destinație nouă și atractivă prin efortul reabilitării unui sit abandonat”.

Michele Pizzarotti, Vicepreședinte Impresa Pizzarotti & c. S.P.A, a adăugat: “Proiectul se materializează prin angajamentul nostru ferm față de dezvoltarea unei zone industriale ce va deveni un nou punct de atractie în teritoriu. Este foarte important să subliniem faptul că proiectul nu implică un nou consum de sol: de fapt, cartierul comercial este situat într-o zonă în care în trecut funcționau clădirile fabricii Salvarani și care acum va fi redezvoltată, inclusiv prin zone de agrement și spații verzi.

Considerăm că această inițiativă reprezintă o mare oportunitate pentru municipalitate și oraș nu numai prin contribuția financiară a dezvoltatorilor – aproximativ 10 milioane euro pentru taxele de construcție și urbanizare, la care se adauga aproximativ 20 milioane euro pentru lucrările publice, parțial deja puse în aplicare – ci si prin cresterea atractivitatii zonei si crearea unor noi locuri de munca. Noul cartier comercial va fi unul dintre cele mai mari zone de cumpărături din nordul Italiei, ce va deservi toate regiunile din jur.

Despre Impresa Pizzarotti & c. S.p.A

Impresa Pizzarotti & c. S.p.A, înființată în Parma în 1910, este printre principalii contractanți italieni; are peste 3.000 de angajați și operează în 17 țări din întreaga lume. Compania operează în mai multe sectoare precum infrastructura (rutier, feroviar, metrou, aeroporturi și porturi), industria construcțiilor (rezidențiale, districte de afaceri, comerciale, producție, spital), concesiuni și imobile. Activele financiare la valoarea justă sunt de aproximativ 500 de milioane de euro, iar valoarea comisioanelor din portofoliul companiei este de aproximativ 13 miliarde de euro, inclusiv lucrările și veniturile din subvenții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *