free download 78 travel guides written by experts

Sonae Sierra isi recompenseaza chiriasii pentru standardele inalte de siguranta

o    Magazinul Bigotti din River Plaza Mall este câştigătorul din Romania
o    Personae Award premiază cele mai bune practici de Siguranţă şi Sănătate promovate de chiriaşii centrelor comerciale Sonae Sierra

Pentru a doua oară in România, Sonae Sierra – specialistul de talie internaţională în centre comerciale – a decernat Premiile PERSONÆ chiriaşilor care dau dovadă de o conduită exemplară în domeniul practicilor de Siguranţă & Sănătate în activitatea magazinelor lor. Magazinul Bigotti din River Plaza Mall, Râmnicu Vâlcea, a câştigat premiul la Categoria A – unităţi de peste 1000 mp sau aparţinând unor reţele cu cel puţin 10 magazine in portofoliu. Premiul a fost  înmânat câştigatorului de către reprezentanţii River Plaza Mall.

Magazinului i s-a acordat această distincţie întrucât în anul 2009 a adoptat cele mai bune măsuri de prevenire a accidentelor, concentrându-se atât asupra măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, modernizare şi semnalizare a căilor de evacuare şi a ieşirilor de urgenţă cât şi asupra programelor de antrenare şi formare a angajaţilor. Numărul incidentelor înregistrate a reprezentat de asemenea un criteriu, magazinul Bigotti raportând zero evenimente.  
“Prin politica noastră de Siguranţă şi Sănătate şi atitudinea proactivă am reuşit împreună cu partenerii nostri să implementăm cele mai inalte standarde în domeniu. Astfel, in 2009 am realizat 191 de ore de cursuri de instruire privind prevenirea şi siguranţa accidentelor şi am simulat trei situatii de urgenţă, îndeplinind astfel obiectivul nostru de a avea zero accidente” spune Alin Mesea, Manager River Plaza Mall.

Ionut Dragan, Bigotti Area Sales Manager, afirmă: “Participarea noastră în acest proiect a fost posibilă datorită implicării echipei Bigotti şi reprezentanţilor Sonae Sierra, care au creat împreună un mediu sigur pentru angajaţii şi vizitatorii nostri. Trebuie să spun că iniţiativa Sonae Sierra merită menţionată luand in considerare diversitatea pieţei, siguranţa clădirilor, a personalului si a vizitatorilor, care devine din ce in ce mai importantă. Bigotti participă activ in acest proces prin asigurarea unor medii de lucru sigure”.

Proiectul PERSONÆ s-a axat pe consolidarea unei culturi de prevenire şi anticipare a accidentelor care să protejeze atât angajaţii cat şi pe toţi cei care interacţionează cu Sonae Sierra, concentrându-se pe comportamente responsabile ale fiecărui individ, prin adoptarea unor valori comune de către întreaga organizaţie în scopul atingerii obiectului “zero accidente”.

De la demararea proiectului pană la finalul anului 2009, Sonae Sierra a inregistrat o reducere semnificativă a ratei accidentelor:
–    reducerea cu 91 % a absenteismului de la locul de muncă comparativ cu anul 2005 – absenţă cauzată de accidente
–    reducerea cu 95 % pe muncitor a zilelor de muncă pierdute din cauza accidentelor– comparativ cu 2005

Proiectul PERSONÆ a obţinut in 2009 recunoaşterea internaţională, Sonae Siera fiind premiată in cadrul "European Risk Management Awards" cu distinctţa “Best Risk Training Programme”, la iniţiativa revistei britanice “Strategic Risk”. În 2007, PERSONÆ a primit premiul “DuPont Safety Award for Visible Management Commitment” iar în 2006 a fost distins cu Premiul ECO al Camerei de Comerţ din America.

Bucuresti, 05.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *