free download 78 travel guides written by experts

Sonae Sierra inaugureaza extinderea Plaza Mayor

O investiţie de 58 de milioane de Euro
·    152 de magazine pe o suprafaţă de închiriat de 53.150 metri pătraţi
·    Peste 3.480 locuri de parcare
·    Noua ofertă comercială include branduri prestigioase ca Zara, H&M, C&A şi Cortefiel Sonae Sierra inaugurează astăzi extinderea centrului comercial Plaza Mayor în Malaga, Spania, care consta într-o suprafaţă de închiriat  de peste 18.800 de metri pătraţi şi 1.300 de locuri de parcare în plus. Reprezentând o investiţie de 58 de milioane de Euro, extinderea va oferi vizitatorilor 58 de noi magazine, incluzând brand-uri precum Zara, Massimo Dutti, Oysho, Pull and Bear, Stradivarius, Bershka, H&M, C&A, Cortefiel, Promod, Esprit, Mothercare şi Pre-natal.

După inaugurare, centrul comercial Plaza Mayor va pune la dispoziţie o suprafaţă totală de închiriat de 53.150 de metri pătraţi cu 152 de magazine, incluzând 20 de săli de cinema, 35 de restaurante, o sală de bowling cu 20 de piste, un supermarket Mercadona, un atelier de reparaţii auto, o staţie de benzină, o şcoală de muzică şi un club de sport, toate deservite de 3.480 de locuri de parcare.
Situat într-o locaţie cu peste un milion de locuitori aflaţi la 30 de minute depărtare, centrul comercial Plaza Mayor preconizează suplimentarea vizitelor anuale de la 5 la 9 milioane, care vor avea ca efect creşterea vânzărilor anuale în volum, estimate la 107 milioane de Euro.

Noua suprafaţă de inchiriat, realizată in urma extinderii, este 100 % deja contractată. Pe lângă prezenţa brandurilor naţionale şi internaţionale, dezvoltarea se bazează şi pe o prezenţă puternică din partea antreprenorilor locali, care reprezintă 32% din suprafaţa totală de închiriat. Cu 850 de noi locuri de muncă create, Plaza Mayor reprezintă un element de dezvoltare a economiei regiunii. În conformitate cu modelul arhitectural Plaza Mayor, extinderea centrului este inspirată din arhitectura tradiţională andaluziană, încercând să recreeze un sat tipic din Andalusia – cu aceleaşi străzi, piaţete, faţade, acoperişuri, spaţii verzi şi fântâni.

 “Această extindere ne permite să dezvoltăm oferta comercială Plaza Mayor în regiune, unde intenţionăm să reconsolidăm angajamentul faţă de comerţul local, şi simultan, să creăm noi locuri de muncă. Cu acest proiect, Sonae Sierra susţine prezenţa în Spania, unde în prezent deţine 12 centre comerciale” afirmă Álvaro Portela, CEO Sonae Sierra.

Un centru verde
Urmând standardele stabilite în politica de responsabilitate corporate Sonae Sierra, extinderea Plaza Mayor a fost certificată cu ISO 14001 pentru managementul fazei de construcţie. În prezent, se desfăşoară procesul pentru eliberarea aceluiaşi certificat pentru faza de operare a centrului.
Graţie unui sistem de administrare a mediului înconjurător (EMS) dezvoltat de Sonae Sierra pentru toate proiectele, Plaza Mayor va fi “un centru comercial verde”, implementând măsuri ca economisirea energiei, reducerea consumului de apă şi administrarea deşeurilor.

Bucuresti, 29.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *