free download 78 travel guides written by experts

Sonae Sierra este prima companie din Europa care a primit Certificatul pentru Siguranta si Sanatate

pentru constructia si managementul unui shopping center

–    LeiriaShopping este primul shopping center din Europa care a primit in faza de constructie un atestat pe baza Standardului OHSAS 18001

–    O rata scazuta a accidentelor si expunere diminuata a angajatilor la riscurile de siguranta si sanatate

–    Sonae Sierra a fost prima companie Europeana din acest sector care a primit un atestat pe baza Standardului OHSAS 18001, iar Centro Colombo a fost primul shopping center European care a primit un atestat.

Sonae Sierra este prima companie din Europa care a obtinut Certficatul pentru Siguranta si Sanatate sub Standardul OHSAS 18001 pentru managementul construirii unui shopping center. Acest Certificat constituie o referinta pentru managementul de Prevenire a Riscului de Munca, dezvoltat de catre un consortiu recunoscut international, care se ocupa de normalizare si certificare. Certificatul obtinut de LeiriaShopping intareste angajamentul Sonae Sierra in aceasta zona, fiind acordat in faza de constructie, activitate ce prezinta riscuri majori in termeni de siguranta si sanatate, cu o larga raspandire a accidentelor.

Acest atestat, eliberat de catre TÜV Rheinland, un lider german multinational in zona certificarilor, recunoaste calitatea sistemului de Siguranta si Sanatate implementat in managementul construirii LeiriaShopping, permitand organizatiei sa identifice si sa controleze riscurile pe santier, sa diminueze potentialul de accidente, sa contribuie la respectarea regulilor de siguranta si sa sporeasca productivitatea in general.

OHSAS 18001 este un standard ce valideaza un Sistem de Management similar ISO 9001 si ISO 14001, orientat catre Siguranta si Sanatatea la locul de munca si functionand ca un instrument ce permite companiilor sa-si gestioneze si sa-si controleze nivelul de performanta in aceasta zona potrivit obiectivelor, politicilor si planurilor de actiune stabilite de companie.

Pentru a obtine acest atestat, a fost nevoie de implementarea unui sistem “direct” de participare activa a fiecarui angajat, care a fost suspus unor cercetari sistematice cu privire la regulile de siguranta. In plus, fiecare muncitor a fost pus in tema cu problemele despre Siguranta si Sanatate si invitat sa vina cu propuneri si reglementari.

Beneficiile acestor masuri au fost vizibile nu doar in termeni de reducere a accidentelor dar si din punct de vedere financiar, prin reducerea costurilor indirecte legate de conditiile de Siguranta si Sanatate la locul de munca pentru organizatiile implicate in constructie si prin identificarea sistematica a oportunitatilor de imbunatatire.

UN ANGAJAMENT VIZIBIL, RECUNOSCUT

Incepand cu 2004, Sonae Sierra a dezvoltat o cultura a Sigurantei si Sanatatii la nivelul intregii companii, iar in 2008 a devenit prima companie europeana din sector care a primit un atestat in acest domeniu. Recent, Sonae Sierra a fost prima companie din Spania care a primit Certficatul pentru Siguranta si Sanatate conform Standardului  OHSAS 18001:2007 pentru 4 dintre shopping center-urile sale. In Portugalia, compania detine un shopping center atestat sub acest standard (Centro Colombo) si va avea inca 6 centre atestate pana la finalul anului.

Managementul Sigurantei si Sanatatii in cadrul companiei Sonae Sierra are ca obiectiv prevenirea si anticiparea accidentelor, pentru a-si proteja angajatii si pe toti cei care intra in contact cu aceasta companie. “Zero accidente” reprezinta scopul companiei, realizat prin adoptarea unor valori comune in intreaga organizatie.

Axandu-se pe training si prevenire a accidentelor, Sonae Sierra isi intareste convingerea ca oamenii sunt bunul cel mai de prêt iar integritatea lor fizica, intelectuala si psihica trebuie protejata. Aceasta atitudine reprezinta pentru companie un avantaj competitiv si un factor de referinta prin care se diferentiaza competitori. In 2008, compania a inregistrat o reducere de 43% a numarului de zile pierdute cauzate de accidente de munca sau boli profesionale, in comparatie cu media ultimilor 3 ani.

Implementarea acestui program a adus companiei Sonae Sierra mai multe premii internationale: in 2009, Sonae Sierra a fost premiata in cadrul “Premiilor Europene ale Managementului de Risc” la categoria “Cel Mai Bun Program de Training al Riscului”, o initiativa a revistei britanice “Strategic Risk”. Proiectul PERSONÆ, care a reprezentat baza culturii actuale a companiei cu privire la siguranta si sanatate, a primit in 2007 “Premiul pentru Siguranta DuPont pentru Angajament Managerial Vizibil”, iar in 2006 “Premiul ECO” din partea Camerei de Comert Americana.

Bucuresti, 10.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *