Kinodiseea

Sonae Sierra Brazilia detine 100% din Metropole Shopping

Expansiunea in Brazilia continua

Sonae Sierra Brazilia detine 100% din Metropole Shopping

· O investitie de 15.6 millioane euro (40.7 millioane Reais brazilieni)
· Din 2010, Metropole Shopping va beneficia de un proiect de expansiune in valoare de 20.2 millioane euro (52.7 millioane Reais brazilieni)
· Sonae Sierra Brazilia este un parteneriat 50/50 intre Sonae Sierra si compania americana DDR.

Sonae Sierra, prin intermediul filialei Sonae Sierra Brazilia, a achizitionat 17% din Metropole Shopping, localizat in San Bernardo do Campo (SP), Brazilia. Sonae Sierra Brazilia devine astfel unicul proprietar al acestui centru comercial, printr-o investitie de 15.6 millioane euro (40,7 millioane Reais brazilieni).

Avand planuita o revitalizare, acest centru va beneficia de o expansiune care va incepe in ianuarie 2010 si este planificata pentru finalizare in martie 2011. Expansiunea consta in renovarea si modernizarea exteriorului centrului comercial cat si in deschiderea a noua cinematografe multiplex si 31 de noi magazine.

Din punctul de vedere al CEO-ului Sonae Sierra Brazilia, João Pessoa Jorge, aceasta achizitie este in linie cu strategia de expansiune a companiei in Brazilia, unde Sonae Sierra detine 10 centre comerciale sub operare si 3 proiecte in stagiul de dezvoltare: "Strategia noastra este concentrata pe construirea a noi centre comerciale, a cumpararii a noi centre in care exista un joint-venture si de a avea o crestere potentiala, precum Metropole Shopping” incheie João Pessoa Jorge.

“Cu aceasta operatiune, am continuat expansiunea de penetrare pe alte piete internationale si in acelasi timp am consolidat prezenta pe piata braziliana, unde am inregistrat o crestere sustenabila. Inaugurarea a celui de-al 10-lea centru comercial in Brazilia este o dovada a acestui fapt, fiind urmat de cele trei proiecte aflate in dezvoltare in Londrina, Minas Gerais si Goiânia” a declarat Álvaro Portela, CEO Sonae Sierra.

Localizata in regiunea ABC a orasului San Paulo, Metropole Shopping se bucura de o amplasare privilegiata in centrul orasului, la intersectia marilor bulevarde care conecteaza San Bernardo do Campo cu celelalte orase ale regiunii ABC si San Paulo. In prezent, Metropole Shopping este singurul centru commercial din zona si inregistreaza aproximativ 700.000 vizite lunar.

Metropole Shopping

Inaugurat in anul 1980 si denumit initial “Centrul Comercial São Bernardo”, Metropole Shopping este un pionier al shopping-ului in regiune si a fost supus unei renovari si expaniuni in 1997, ajungand la o suprafata totala de 24,804 m² si dublandu-si numarul de magazine. In 2009, zona de food court din Metropole Shopping a fost modernizata printr-o investitie de 3.2 millioane euro (8.5 millioane Reais brazilieni) si a constat in deschiderea a 8 noi locatii, oferirea de 1000 de locuri noi disponibile in zona de food court si imbunatatiri in ceea ce priveste echipamentul tehnic si de iluminat.

San Paulo, Brazilia – Bucuresti, 12 noiembrie 2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *