free download 78 travel guides written by experts

Sonae Sierra anunta trei noi proiecte in Portugalia

In Leiria, Maia si Caldas
·    Investiţie totală de 212 milioane de Euro
·    3.000 de locuri de muncă noi create
·    LeiriaShopping şi Maia Jardim aflate în construcţie Sonae Sierra, specialistul internaţional în centre comerciale, a prezentat la Lisabona noile sale proiecte: trei centre comerciale situate în Leiria, Maia şi Caldas da Rainha, reprezentând o investiţie totală de 212 milioane de Euro şi care vor crea 3.000 de noi locuri de muncă. În acest fel, Sonae Sierra va fi prezentă în regiunile Leiria (LeiriaShopping) şi Caldas da Rainha (Centro Boraldo), consolidându-şi oferta în regiunea Maia (Maia Jardim), unde deja MaiaShopping se află în proprietatea lor.

Conform declaraţiilor lui Álvaro Portela, CEO Sonae Sierra, “aceste trei noi proiecte ne vor permite să consolidăm poziţia de lider pe piaţa portugheză în dezvoltarea de centre comerciale, aplicând cele mai moderne şi inovative soluţii dezvoltate de companie dar întotdeauna respectând specificul local şi tradiţiile.”

LeiriaShopping: o (r)evoluţie în oferta regiunii Leiria
Programat pentru lansare în primvara lui 2010, LeiriaShopping este rezultatul expansiunii actualului Continente de Leiria Shopping Centre şi reprezintă o investiţie de aproximativ 74 milioane de Euro. Proiectul va avea o suprafaţă totală de închiriat de 43.200 de metri pătraţi, generând 900 de noi locuri de muncă.
LeiriaShopping va oferi cea mai variată ofertă de produse din regiune, cu un total de 108 magazine, 7 săli de cinema, 16 restaurante şi magazine care găzduiesc o vastă colecţie de branduri prestigioase. Localizat într-o zonă cu multiple căi de acces (A8, A17, IC2, N113 si N242), noul centru comercial şi de agrement va deservi o populaţie de 529.000 locuitori la 30 de minute departare, din care 80% sunt deja clienţi al actualului Continente Shopping Centre. Odată cu deschiderea noului proiect, este  programat ca numărul vizitelor pe an să crească de la 5 la 8 milioane, iar vânzările să crească la 77 milioane în primul an de activitate. Parcarea va fi gratuită, având o capacitate de 1.900 de locuri.

Oraşul Leiria se află la 146 kilometri depărtare de Lisabona şi la 71 de kilometri de Coimbra; poziţionarea sa centrală fiind unul dintre factorii importanţi de creştere şi dezvoltare economică a oraşului. În prezent, Leiria este unul din cele 25 de centre urbane din Portugalia, cu populaţie tânără şi cu o înaltă putere de cumpărare.

Centro Bordalo: Rafael Bordalo Pinheiro ca inspiraţie
Viitorul centru comercial şi de divertisment Centro Bordalo, situat în Caldas da Rinha, programat pentru inaugurare în 2010, reprezintă o investiţie de 56 milioane de Euro şi va genera 700 de noi locuri de muncă.

Cu o suprafaţă totală de 24.000 de metri pătraţi (incluzând actualul supermarket Modelo), noul centru comercial va oferi 95 de magazine – şapte dintre ele de mari dimeniuni, săli de cinema şi 14 restaurante. Localizat într-o regiune cu o populaţie de 199.000 locuitori la 20 de minute depărtare, Centro Bordalo este programat să primească 6.2 milioane de vizite şi să obţină vânzări de 58 milioane de Euro (excluzând hipermarketurile) în primul an de funcţionare.

Noul centru comercial şi de agrement are o reţea diversificată de căi de acces şi  parcare gratuită, cu o capacitate de 1.100 de locuri. Proiectul va fi semnat de arhitectul José Quintela da Fonseca, fiind inspirat de artistul Rafael Bordalo Pinheiro. Luând în considerare acest aspect, Sonae Sierra a dezvoltat un protocol de colaborare cu Faiancas Artisticas Pinheiro Ltd.

Maia Jardim: un centru în inima Maia
Maia Jardim, deţinut de Sonae Distribuição, în prezent dezvoltat de Sonae Sierra, este programat sa fie inaugurat la începutul anului 2010, reprezentând o investiţie de 82 milioane de Euro. Acest nou proiect consolidează oferta comercială a regiunii, unde Sonae Sierra deja deţine şi administrează MaiaShopping.
Cu o suprafaţă totală de închiriat de 31.000 de metri pătraţi, noul centru comercial va pune la dispoziţie 100 de magazine, un hipermarket, săli de cinema, 17 restaurante, 76 de magazine satelit şi o parcare de 1.400 de locuri.
Localizat într-o regiune cu o înaltă densitate a populaţiei, Maia Jardim va deservi o populaţie de aproximativ 261.000 de locuitori la 20 de minute depărtare, estimând vizite anuale de 6.9 milioane de Euro şi vânzări de 58.3 milioane de Euro. După deschidere, această dezvoltare ar trebui să genereze 1.400 de noi locuri de muncă.

Siguranţa şi calitatea mediului înconjurător
La fel ca în toate centrele comerciale dezvoltate de Sonae Sierra, noile centre au fost schiţate conform Sistemului de Administrare a Mediului Înconjurător Sonae Sierra, astfel încât să răspundă celor mai riguroase standarde de calitate pe care compania le stabileşte pentru toate dezvoltările, în ceea ce priveşte confortul, siguranţa şi protecţia mediului înconjurător. Noile dezvoltări vor caracteriza cele mai sofisticate soluţii în sectoare ca separarea şi tratarea deşeurilor, monitorizarea apei şi purificarea aerului; sistemul de administare şi economisire a energiei fiind complet computerizat  (BMS – Building Management System).

Bucuresti, 18.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *