Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Sonae Sierra a fost premiata de Comisia Europeana

Recunoaştere internaţională în domeniul energiei durabile

* Sonae Sierra a fost premiată în cadrul ceremoniei Sustainable Energy Europe Awards (SEE) la categoria Transformarea Pieţii
* Conceptul “Green Centre”- factor cheie în dezvoltarea şi administrarea centrelor comerciale
* Andris Piebalgs, Comisar European pentru Energie, a fost prezent la ceremonie

Sonae Sierra a fost distinsă în cadrul premiilor Sustainable Energy Europe Awards (SEE), o iniţiativă a Comisiei Europene, menită să premieze pe cel mai bun şi cel mai inovativ dezvoltator  la nivel european  în domeniul energiei durabile. Premiul obţinut la categoria transformarea pieţei recunoaşte inovaţia companiei, ca specialist în centre comerciale în domeniul energiei durabile, prin implementarea conceptului “Green Centre” în dezvoltarea şi administrarea centrelor sale.

Álvaro Portela, CEO Sonae Sierra, declară că  “suntem foarte mândri de acest premiu, având în vedere că grija pentru mediul înconjurător stă la baza strategiei noastre încă din fazele de dezvoltare şi operare a centrelor comerciale, atât prin implementarea în mod sistematic a aplicaţiilor inovatoare în scopul menţinerii creşterii durabile a companiei, cât şi prin conducerea acestui sector prin metode de responsabilitate corporatistă”.

La ceremonie a participat  Andris Piebalgs, Comisar European pentru Energie, prezenţă ce demonstrează dimensiunea şi importanţa acestei iniţiative. Demarată în anul 2005, această iniţiativă a adunat peste 631 de proiecte asociate în scopul promovării eficienţei energiei la nivel european.

Distincţia a fost acordată în urma unui proces riguros de selecţie, care a implicat 251 de candidaţi. Doar 25 de proiecte au fost selectate şi evaluate conform unui riguros set pre-definit de criterii, iar în urma unui scrutin, comitetul tehnic a selectat în final câştigătorii celor 5 categorii.

Sonae Sierra, specialistul internaţional în centre comerciale, este un pionier în Europa în ceea ce priveşte grija pentru mediul înconjurător. De peste 10 ani, compania care deţine 50 de centre comerciale în Europa şi Brazilia, s-a concentrat pe durabilitate în dezvoltarea şi operarea centrelor comerciale.

Politica de mediu Sonae Sierra a fost aprobată în anul 1998 în scopul promovării dezvoltării durabile şi conservării mediului înconjurător ca un bun decisiv pentru succesul afacerii.

Pentru îndeplinirea valorilor şi ghidului de politică de mediu, Sonae Sierra a dezvoltat un Sistem de Administrare a Mediului Înconjurător în concordanţă cu standardul ISO 14001, certificat de către LLoyd’s Register Quality Assurance. Sistemul are scopul de a îmbunătăţi continuu eco-eficienţa companiei şi de a minimiza impactele mediului în activităţile companiei în cadrul tuturor dezvoltărilor pe parcursul intreg ciclului de viaţă – de la faza de dezvoltare şi în timpul operării.

În termeni practici, această strategie  permite companiei să poziţioneze cele mai bune aplicaţii de mediu în domenii ca: economisirea energiei, administrarea consumului de apă şi calitate, monitorizarea calităţii aerului, separarea selectivă şi reciclarea deşeurilor, care rezultă din minimizarea impactelor de mediu ale companiei.

În scopul politicii de responsabilitate corporatistă, Sonae Sierra publică anual obiectivele, aspiraţiile şi rezultatele în raportul de responsabilitate corporatistă.

Bruxelles, Belgia –  11 Februarie 2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *