PR Summit 2021

Solutiile pentru Administratia Publica pot genera eficienta si crestere economica

Conferinţa cu tema “Soluţii pentru Administraţia Publică”, organizată vineri, 30 ianuarie, de Agora Media în seria Agora Technology Conferences, a prezentat poveşti de succes, dar mai ales marele potenţial existent încă în

Agora Media a reluat vineri, 30 ianuarie 2009, seria conferinţelor de tehnologie Agora Technoogy Conferences cu primul eveniment din acest an, ce a avut ca temă “Soluţii pentru Administraţia Publică”. Conferinţa a fost organizată în parteneriat cu CIO Council.

“Ne propunem ca în acest an să organizăm şi mai multe evenimente de tip B2B decât anul trecut, evenimente în care aducem la un loc studii de caz, soluţii pentru nevoile diverselor domenii ale economiei”, a declarat Romulus Maier, directorul general Agora Media, în deschiderea conferinţei.

Din partea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, la conferinţa ATC a participat Andrei Săvulescu, consilier în cadrul MCSI. Potrivit domniei sale, “Ministerul Comunicaţiilor este determinat să construiască soluţii consistente în administraţie, fiind necesară o separare a soluţiilor pentru administraţia locală de soluţiile pentru administraţia centrală, unde există şi aici mai multe felii în funcţie de anumite părţi ale executivului care urmează anumite direcţii. Soluţiile pentru administraţia publică sunt capabile să genereze eficienţă, creştere economică”, a declarat Andrei Săvulescu.

În cadrul conferinţei au susţinut prezentări reprezentanţi ai companiilor partenere, Sun Microsystems, Dell, S&T România, Fujitsu Siemens Computers, DocuSoft şi Microsoft. De asemenea, firma Star Storage a fost prezentă ca partener. Un cunoscut adept al Open Source, Constantin Teodorescu, a ţinut o prezentare în stilul care l-a consacrat, pe tema soluţiilor informatice pentru Administraţia Publică. Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei pentru Serviciile Societăţii Informaţionale a prezentat auditoriului un raport la 15 luni de la înfiinţarea organizaţiei pe care o conduce.

Prezentările şi dezbaterile din cadrul conferinţei ATC s-au axat pe conceptele şi soluţiile IT&C de ultimă oră legate de nevoile sectorului public. Participanţii au dezbătut, împreună cu vorbitorii şi organizatorii, direcţiile prioritare de informatizare a administraţiei şi au analizat soluţiile practice propuse de furnizori.
La conferinţă au luat parte directori de IT din administraţia centrală şi locală, reprezentanţi de la ministere care se ocupă de programele IT şi implementarea acestora în diverse domenii, manageri IT din agenţii şi alte organisme guvernamentale, reprezentanţi ai unor asociaţii profesionale, directori generali ai unor companii care au ca obiect de activitate sectorul IT.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, www.administratie.ro, calendarevenimente.ro, wall-street.ro, Medialook.ro, Channel Report, IT Trends şi Agora News.

Bucuresti, 02.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *