metalshow

Solutiile Guvernului Privat pe tema “Cercetare –Dezvoltare”, in dezbatere la The Money Channel

Televiziunea de business The Money Channel difuzeaza astazi, incepand cu ora 15:15, o noua editie a emisiunii "Guvernul Privat". Emisiunea isi propune sa puna in discutie concluziile dezbaterii pe tema “Cercetare-Dezvoltare”, din cadrul proiectului Business Standard, Guvernul Privat.

Invitatii lui Dan Suciu, realizatorul emisiunii sunt Anton Anton, Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Mihai Gherman, CEO Forte Siemens, Gabriel Turcu, avocat Turcu&Asocociatii, Stefan Szedlacsek, cercetator si membru al asociatiei AD Astra, Mihaela Filip, jurnalist Business Standard.

Reuniti intr-o “sedinta de guvern” in cadrul proiectului initiat de Business Standard “Guvernul Privat”, membrii comunitatii de business si-au stabilit o agenda de prioritati pentru dezvoltarea sectorului cercetare-dezvoltare din Romania. Conform specialistilor, prezenti la masa rotunda organizata de cotidianul de afaceri, restructurarea institutelor de cercetare si evaluarea proiectelor de cercetare de catre experti straini sunt primii pasi pentru ca fondurile alocate cercetarii sa fie bine directionate. Care sunt solutiile pentru impulsionarea activitatilor R&D aflati astazi alaturi de invitatii lui Dan Suciu, in emisiunea “Guvernul Privat”.

"Guvernul Privat” este o initiativa prin care cotidianul de afaceri Business Standard isi propune sa creeze un program de guvernare alternativ cu solutii pragmatice pentru 10 probleme nevralgice ale economiei si societatii romanesti.
Proiectul este structurat pe urmatoarele teme de discutie: infrastructura, educatie-piata muncii, sanatate, turism, fiscalitate, administratie publica, mediu-energie, agricultura, decalajul rural-urban si cercetare-dezvoltare. Acestea vor face obiectul dezbaterilor in grupuri de lucru specializate, alcatuite din oameni de afaceri, top manageri, consultanti si experti din societatea civila. Concluziile dezbaterilor gazduite de Business Standard si Money Channel vor fi cumulate intr-un document care va fi pus pe masa viitorului executiv.

Pentru mai multe detalii despre proiect, calendarul dezbaterilor si participantii la discutiile pe tema “Cercetare-Dezvoltare” intra pe www.guvernulprivat.ro. De asemenea, cei interesati pot participa la dezbaterile online. Cele mai bune comentarii de pe site vor fi publicate, lunea si miercurea, in cotidianul Business Standard. Tot pe guvernulprivat.ro puteti urmari dezbaterile de la The Money Channel pe temele: mediu-energie, sanatate, educatie-piata muncii, infrastructura, finante-fiscalitate, agricultura si administratie publica. The Money Channel difuzeaza emisiunea „Guvernul Privat” in fiecare zi de miercuri, la ora 15:15.

Bucuresti, 03.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *