free download 78 travel guides written by experts

Solutiile “Guvernului Privat” in dezbatere la The Money Channel

Televiziunea de business The Money Channel difuzeaza astazi, incepand cu ora 17:15, o noua editie a emisiunii “Guvernul Privat”. Emisiunea isi propune sa puna in discutie concluziile dezbaterii pe tema educatie si piata muncii, cea de-a doua etapa a proiectului Business Standard, Guvernul Privat.

Invitatii lui Dan Suciu, realizatorul emisiunii, vor fi Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, Marian Stas, presedinte al Fundatiei CODECS pentru Leadership, Victor Iliescu, inspector in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii si jurnalistul Business Standard, Razvan Ilie. 

Sedinta de vineri, 17 octombrie a Guvernului Privat pe tema “Educatie-Piata Muncii”, a reunit mari angajatori, firme de consultanta in resurse umane si companii de training – precum si experti din mediul academic. Au fost propuse zece recomandari concrete prin care sistemul de educatie s-ar adapta la nevoile pietei, printre care: implicarea mediului de afaceri in definirea programei scolare; comandarea de catre autoritati a unor studii privind evolutia pietei muncii in urmatorii trei-patru ani; stimularea companiilor pentru a fi deschise programelor de internship, practica obligatorie de doua-trei luni pe an; infiintarea de scoli profesionale in jurul platformelor industriale; finantarea pe criterii de performanta a unitatilor de invatamant.

"Guvernul Privat” este o initiativa prin care cotidianul de afaceri, Business Standard isi propune sa creeze un program de guvernare alternativ cu solutii pragmatice pentru 10 probleme nevralgice ale economiei si societatii romanesti.

Proiectul este structurat pe urmatoarele teme de discutie: infrastructura, educatie-piata muncii, sanatate, turism, fiscalitate, administratie publica, mediu-energie, agricultura, decalajul rural-urban si cercetare-dezvoltare. Acestea vor face obiectul dezbaterilor in grupuri de lucru specializate, alcatuite din oameni de afaceri, top manageri, consultanti si experti din societatea civila. Concluziile dezbaterilor gazduite de Business Standard si Money Channel vor fi cumulate intr-un document care va fi pus pe masa viitorului executiv.

Pentru mai multe detalii despre proiect, calendarul dezbaterilor si participantii la discutiile pe tema „Educatie-Piata Muncii” intra pe www.guvernulprivat.ro. De asemenea, cei interesati pot participa la dezbaterile online. Cele mai bune solutii vor fi publicate in cotidianul Business Standard.

Bucuresti, 22.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *