free download 78 travel guides written by experts

Solutii practice, formare si certificare internationala prin SCOALA BANILOR EUROPENI

Inscrieri active la editia a III-a (Bucuresti, 25-26 martie 2010)

Drept urmare a interesului suscitat de primele doua editii ale noului format de reuniuni de informare, training si consiliere "SCOALA BANILOR EUROPENI" (StructuralFunds.ro), va informam ca organizam la sediul CRFB – Bucuresti (Str. Edgar Quinet 8), in perioada 25-26 martie 2010, cea de-a III-a editie din aceasta serie, in cadrul programului non-guvernamental "Incubatorul de Proiecte si Afaceri Europene", fondat in luna februarie 2009. Mentionam ca aceste reuniuni de lucru si relationare directa cu reprezentantii autoritatilor ce gestioneaza banii europeni, recent mediatizate si recomandate si de emisiunea "Antreprenor" (Money Channel TV), sunt realizate, sub egida Platformei "EU-RO Clearing Funds", de EUROLINK-House of Europe (HouseofEurope.ro), partener de dialog consultativ structurat al Comisiei Europene, in cooperare cu Knowledge Management Institute – sucursala Romania (Knomacons.ro; KMinstitute.org).

Ne face placere sa reamintim ca proiectul nostru este sprijinit de urmatoarele institutii: Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), Centrul Regional de Formare Bucuresti (CRFB) de sub egida ANFP-Guvernul Romaniei, CRENoS (Centro Ricerche Economiche Nord Sud – Italia), precum si, mai recent, de ACRAFE (Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene). Parteneri Media: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support – "EU-RO Clearing Funds". Sponsor Tehnic: Phaeton Gala – PR & Lobby Consulting.

Principalele noutati-cheie ale actualei editii sunt:
-modificarile legislative si procedurale ale sistemului de acordare a finantarilor europene, precum si noile solutii de garantare si co-finantare a proiectelor de investitii, oferite de reprezentantii autoritatilor de management;
-studiu de caz "OpenMed – Consorzio Latte": oportunitati de afiliere si parteneriat in reteaua internationala Consortiul Produselor Lactate, convenit intre Consorzio Latte Pecorino Romano (regiunea Sardinia) si Agentia Nationala de Consultanta Agricola (ANCA, de sub egida Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale);
-exercitiu practic de simulare pentru echipe de proiect privind traseul de succes in vederea stabilirii: obiectivelor, indicatorilor de verificabilitate, rezultatelor si activitatilor unui proiect european (Matricea Cadru Logic).

Originalitatea acestui program non-guvernamental consta in principal in oferirea unui cadru inter-activ concomitent de informare, training si consiliere celor motivati sa faca o schimbare in cariera lor profesionala, sa-si certifice competentele si abilitatile acumulate ca Knowledge Management Specialist si sa-si clarifice etapele demararii si implementarii performante a unui proiect de investitii in cele mai diferite domenii economico-sociale care beneficiaza de sprijinul finantarilor UE sau internationale – analiza realista a oportunitatilor investitionale, colaborarea consultantului cu beneficiarul, evitarea erorilor administrative etc. Coordonatorul principal este Dl Octavian SERBAN, Certified Knowledge Manager – Presedintele Knowledge Management Institute-sucursala Romania / Knomacons; MBA – Georgetown University (SUA) si al Programului Business Management (Japan Productivity Centre).

Recenta decizie a Comitetului Inter-Ministerial format de Guvern pentru a simplifica substantial procedurile birocratice si a furniza o pre-finantare/garantare mai generoasa sectorului IMM reprezinta cadrul unor schimbari mai palpabile pentru imbunatatirea accesului la Fondurile Europene al tuturor tipurilor de beneficiari actuali sau viitori ai acestor forme de sprijin financiar. In completare, in curand, se va adauga si oportunitatea accesarii Ajutoarelor de Stat pentru intreprinderile in dificultate, in valoare de pana la 500.000 euro, care se vor derula sub coordonarea AIPPIMM.

Asadar, pentru toti cei care se afla in pragul unei schimbari de orientare in cariera profesionala sau care doresc sa descopere posibilitatile care decurg si pentru romani din numeroasele programe cu finantare europeana, adresam invitatia sa consulte mai multe informatii pe siteul www.StructuralFunds.ro sau sa ne trasmita solicitarile lor de detalii suplimentare pe adresa eurolink@b.astral.ro sau tel./fax: 021.2304997. Termen limita pentru inscrieri: 19 martie 2010.

Bucuresti, 08.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *