free download 78 travel guides written by experts

Solutii de automatizare RBC pentru industria alimentara

– Pegas a ales solutia RBC –

Romanian Business Consult, lider pe piata solutiilor IT pentru retail & industria alimentara, vine in intampinarea clientilor sai cu noi solutii de automatizare a activitatii. Cel mai recent proiect RBC are in vedere implementarea unei solutii de optimizare a proceselor la compania Pegas, lider pe piata mezelurilor in Moldova.

Bazata pe o experienta de 30 de ani in industria de profil si pe multe implementari de succes la companii reprezentative, solutia integrata harware si software marca RBC acopera intregul lant al ciclului de productie, de la receptia materiilor prime si auxiliare si pana la obtinerea produselor finite, furnizand toti indicatorii cheie de performanta, la nivelul fiecarei etape – transare, productie mezeluri si ambalare – si toti indicatorii de trasabilitate.

Obiectivul final al implementarii unei astfel de solutii are in vedere controlul si eficientizarea tuturor parametrilor operationali: randamente, pierderi, volum procesat si eficienta, calitate, miscari si necesar de stocuri, trasabilitate si profitabilitate, prin asigurarea unui transfer rapid al informatiilor in rapoarte si in sisteme informatice existente, precum sistemul ERP.

In fiecare dintre etapele de transare, productie mezeluri si ambalare sunt instalate echipamente RBC (etichetatoare, scannere industriale Motorola, cantare Bizerba, imprimante, etc.) care comunica in timp real cu sistemul, transmitand informatiile in mod centralizat.

Beneficiile solutiei RBC sunt evidente: dispar notele de cantar de pe intreg fluxul, cantarele fiind integrate in aplicatie; se efectueaza controlul complet in timp real al stocurilor prin puncte de cantarire, scanare si etichetare; se cunosc si se controleaza costurile reale de productie; se pot urmari randamentele in timp real, pe toate fazele de productie, pe baza schemelor / retetelor de fabricatie; datele din cantarele existente pot fi conectate si citite; etichetarea pe intreg fluxul se face conform legislatiei sanitar-veterinare in vigoare; se asigura diverse tipuri de gestiuni: liste de preturi, comenzi achizitie, comenzi vanzare, scaderi in greutate preparate din carne, liste retere, costuri si timpi de lucru etc.

Includerea acestei noi implementari in portofoliul companiei a survenit natural, dat fiind faptul ca RBC a inregistrat in ultimii ani proiecte importante in domeniul industriei alimentare: implementare sisteme transabilitate si RFID – Radio Frequency Identification, o tehnologie de ultima ora la nivel mondial, a unei linii automate pentru transport si stocare navete de platic si cutii de carton, dedicata halelor de productie etc.

Recent, compania a adaugat in portofoliul sau o solutie WMS (Warehouse Management System) de gestiune a depozitelor, pretabila atat pentru firmele din domeniul Logisticii cat si companiilor din productie sau alte domenii de activitate in care se opereaza cu depozite.

“Vom continua expansiunea portofoliului nostru de produse si servicii IT pentru a putea oferi clientilor nostri solutii complete, menite sa le eficientizeze afacerea. Mentinerea calitatii la cele mai inalte standarde, imbunatatirea continua a proceselor interne, investitiile constante in infrastructura si personal vor fi in atentia noastra si in urmatoarea perioada de timp.”, a adaugat Andrei Bojita.

Bucuresti, 25.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *