free download 78 travel guides written by experts

Solutie electrica de transport pentru eficienta in productie

O nouă etapă pentru un proces de producţie eficient şi cu un impact minim asupra mediului: camionul 100% electric BMW Group şi SCHERM Group este funcţional. Acesta realizează transporturi de componente între mai multe centre de producţie BMW din oraşul München.

BMW Group este astfel primul producător european de automobile care utilizează în circulaţie deschisă un autovehicul electric de mare tonaj ca soluţie de transport.

Primele teste ale camionului electric de 40t, realizat de firma olandeză Terberg, au fost finalizate cu succes şi acesta a început utilizarea oficială regulată în această săptămână.  La inaugurare a participat şi Ministrul Economiei al Landului Bavaria, Ilse Aigner: „Bavaria este un centru de avangardă pentru industrie şi cercetare. Este deosebit de important ca economia bavareză să fie într-o poziţie de frunte şi în ceea ce priveşte electromobilitatea. BMW joacă în acest sens un rol important şi arată că într-un mediu competitiv global poţi avea succes printr-un proces sustenabil de producţie şi concepte inovative”.

Camionul electric este folosit de BMW Group pentru transportul de componente, precum sisteme de suspensie şi şasiu, între locaţiile companiei din München. Acumulatorul autovehicului se încarcă în 3-4 ore şi asigură o autonomie de 100 km, ceea ce acoperă distanţa parcursă într-o zi, în cele opt drumuri de aprovizionare planificate.

Alimentat numai din surse de energie 100% regenerabile şi folosind un sistem de propulsie integral electric, autovehiculul de 40t are impact zero în ceea ce priveşte emisiile de CO2. De asemenea, reduce semnificativ poluarea sonoră şi cu particule de praf. În comparaţie cu un camion diesel, se obţine o reducere anuală de 11,8 tone CO2.

Automobilele BMW Group sunt o referinţă în ceea ce priveşte raportul emisii-performanţă. Însă compania a arătat o preocupare constantă şi pentru optimizarea constantă a procesului de producţie, astfel încât amprenta reală a impactului de mediu a produselor sale să fie cât mai redusă. Acest proiect de transport cu un camion propulsat 100% electric este unul dintr-un program amplu în acest sens. BMW Group are o tradiţie bogată în ceea ce priveşte preocuparea pentru mediu.

BMW Group a fost prima companie de automobile care a numit un ofiţer intern de mediu, încă din 1973. Ca parte a eforturilor pentru dezvoltare durabilă, BMW Group urmăreşte optimizarea tuturor produselor şi proceselor sale – de la producţie la reciclare. Rezultatele au fost recompensate cu poziţii de top în cele mai importante clasamente care urmăresc indici de sustenabilitate – este liderul industriei în Dow Jones Sustainability Index şi Carbon Disclosure Project.

Raport Dezvoltare Durabilă BMW Group
//www.bmwgroup.com/com/en/responsibility/svr_2014/index.html.

München / Bucuresti, 07.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *