free download 78 travel guides written by experts

Solutia problemelor articulare

Afecţiunile articulare devin, pe zi ce trece, o problemă tot mai serioasă. Artrozele şi reumatismele degenerative reprezintă o problemă majoră pentru cei care au peste 40 de ani. Traumatismele, fie ele rutiere, sportive sau casnice, urmate de imobilizare, intervenţie chirurgicală şi programe de recuperare, riscă şi ele să evolueze spre o degradare articulară. Pe măsură ce creşte speranţa de viaţă, devine tot mai importantă posibilitatea de a găsi remedii pentru aceste probleme, remedii ce pot fi administrate pe termen lung fără efecte secundare. Totodată, trebuie avut în vedere faptul că, în multe cazuri, chirurgia nu reduce durerea articulară mai mult decât fizioterapia şi antialgicele, concluzie la care a ajuns şi un studiu publicat în The New England Journal of Medicine. În momentul de faţă, o atenţie specială este  acordată glucozaminei şi condroitinei, care fac parte integrantă din compoziţia cartilajului. Ele acţionează sinergic şi pot fi administrate pe termen lung, neavând efecte secundare semnificative.

Studiile au demonstrat că sulfatul de glucozamină şi cel de condroitină pot diminua durerea provocată de osteoartrite, fiind la fel de eficiente ca ibuprofenul, dar prezentând mult mai puţine efecte adverse. În acelaşi timp, ele pot îmbunătăţi şi performanţele articulaţiilor. Pentru o acţiune corectă a glucozaminei este necesară prezenţa sulfului, eficienţa maximă demonstrată obţinându-se în cazul sulfatului de glucozamină care reprezintă forma biologic activă. Acesta ajută la menţinerea sănătăţii cartilajului, opreşte erodarea acestuia şi are inclusiv efect de reconstrucţie. Studii concludente s-au realizat mai ales cu privire la articulaţia genunchilor. Efectele devin vizibile în timp. Astfel, administrate pe perioade de 8-12 săptămâni, suplimentele nutritive cu aceste ingrediente conduc la efecte mai bune decât majoritatea medicamentelor, dar fără efectele negative ale acestora. Sulfatul de glucozamină poate fi obţinut ca un extract din carapacea crustaceelor, iar cel de condroitină – din cartilajele de rechin.

Cartilajul articular reprezintă un ţesut conjunctiv format dintr-un singur tip de celule, condrocite, dintr-o matrice extracelulară foarte bine hidratată, formată din fibre de colagen, care asigură rezistenţa la tracţiune, şi din agregate de proteoglicani fixate pe filamente de acid hialuronic, care conferă rezistenţă la comprimare. Conţinutul de apă asigură, la rândul lui, vâscoelasticitatea cartilajului. Acţiunea sinergică a sulfatului de glucozamină şi de condroitină conduce la refacerea acestei structuri, care poate fi afectată atât în urma unei acţiuni mecanice, cât şi biologice.

Produsul Omega 3 şi Glucozamină de la Lysi îmbină efectele benefice ale acizilor graşi Omega 3 cu cele ale sulfatului de glucozamină şi condroitină şi cu cele ale vitaminei C şi E, obţinându-se astfel o eficienţă excepţională în tratarea articulaţiilor şi o protecţie sporită a cartilajelor. Omega 3 şi Glucozamină reduce inflamaţia şi durerea articulară, stimulează formarea colagenului şi contribuie la refacerea cartilajelor.

Preţ: 75 lei (90 unităţi). Se găseşte în farmacii, în magazinele cu produse naturiste şi pe www.sagasanatate.ro.

Bucuresti, 01.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *