free download 78 travel guides written by experts

Solutia informatica implementata de Autoritatea Nationala a Vamilor in parteneriat cu SIVECO Romania

a castigat "Oscarul" pentru excelenta in managementul de proiect

La Gala Asociaţiei Internaţionale a Managementului de Proiect (International Project Management Association), desfăşurată ieri în Australia, Proiectul New Computerized Transit System (NCTS) implementat de Autoritatea Naţională a Vămilor împreună cu SIVECO Romania a obţinut titlul suprem la categoria in care a concurat – aceea a proiectelor de dimensiuni medii.

NCTS este un sistem Trans-European de management şi control al operaţiunilor de tranzit pentru toate mărfurile transportate, indiferent de modalitatea de transport. Bazat pe utilizarea sistemelor de calcul avansate şi pe procesarea electronică a datelor, acesta asigură creşterea eficienţei procedurilor de tranzit, îmbunătăţirea prevenirii şi detectării fraudelor, accelerarea şi securizarea operaţiunilor desfăşurate în cadrul procedurii de tranzit, îmbunătăţirea comunicării între administraţiile vamale, pe de o parte, şi între administraţiile vamale şi operatorii economici, pe de altă parte.

Sistemul, care are la bază o aplicaţie informatică, funcţionează in toate unitatile vamale din intreaga tara. Zilnic sunt procesate peste 10.000 de documente electronice, peste 1.000.000 de documente electronice sunt stocate anual în baza de date, iar timpul mediu de răspuns la o cerere de date/informaţii este de 3 secunde.

"Proiectul a fost derulat de A.N.V. plecând de la ideea lansată de specialiştii vamali şi cu participarea unei echipe comune A.N.V. – SIVECO Romania, partenerul A.N.V. în acest proiect. Succesul demersului nostru este dovedit de creşterea remarcabilă a eficienţei activităţii vamale şi a gradului de control asupra transporturilor. Mai multe state şi-au exprimat deja dorinţa de a implementa această aplicaţie ", a declarat Viorel Comăniţă, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.).

IPMA este autoritatea cea mai respectată în project management, juriul internaţional care girează competiţia anuală IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism şi exigenţă. În acest an, s-a desfăşurat cea de-a 25-a ediţie a Galei. Înfiinţată în 1965 în Elveţia, IPMA este cea mai mare organizaţie non-profit pentru managementul organizaţiilor şi reprezintă mai mult de 50 de asociaţii naţionale de management de proiect, având membri în Europa de Nord, America de Sud, Asia, Africa, Orientul Mijlociu şi Australia. IPMA Excellence Award International Project este un eveniment in cadrul caruia se acorda anual premii celor mai bune echipe de proiect cu cel mai mare succes din lume. Juriul identifica exemple excelente de management de proiect si recunoaste proiectele inovatoare.

"Premiile IPMA reprezintă cea mai importantă recunoaştere în materie de management de proiect, având în vedere numărul mare de aplicanţi din toate domeniile, amploarea globală a competiţiei şi exigenţa juriului format din mari personalităţi. Specialiştii de la ANV şi SIVECO au reuşit să ducă drapelul României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, reconfirmând importanţa şi valoarea proiectului", a declarat Irina Socol, preşedinte şi director general SIVECO Romania.

Bucuresti, 12.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *