free download 78 travel guides written by experts

Solicitare Clubul Roman de Presa

Clubul Roman de Presa a luat act cu deosebita ingrijorare de situatia in care se afla jurnalistii din mass-media romanesti care isi desfasoara in aceste zile activitatea la Chisinau. Cerem autoritatilor Republicii Moldova sa dea dovada de maxim discernamant si sa actioneze astfel incat integritatea fizica a acestor ziaristi sa fie asigurata si sa nu fie pusi in pericol, avand in vedere ca sunt in exercitarea meseriei.

Clubul Roman de Presa a prezentat Asociatiei Mondiale a Ziarelor aceasta situatie, pe care o considera incompatibila cu normele desfasurarii meseriei de jurnalist, si a solicitat sprijinul acestei organizatii.

Clubul Roman de Presa se declara revoltat de implicatiile asupra liberei informari pe care le are decizia autoritatilor moldovene de a introduce regim de vize in relatia cu Romania, vize pe care nu le acorda, de fapt. In acest moment, ziaristii nu pot intra pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce priveaza publicul roman de informatii. Este o atitudine intolerabila pentru un stat care afirma ca isi doreste integrarea europeana.

Solicitam guvernantilor Republicii Moldova sa realizeze faptul ca jurnalistii romani lucreaza in interesul publicului. Blocarea accesului la informatie nu mai este o solutie utila pentru niciun scop politic.

Bucuresti, 10.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *