free download 78 travel guides written by experts

Softelligence duce EuroArc in cloud

EuroArc este primul broker de asigurări care a ales tehnologiile cloud ale Microsoft

EuroArc, companie specializată în brokeraj de servicii de asigurare, implementează soluția OMNi e-Business 2.0 dezvoltată de Softelligence, furnizor de soluţii integrate e-Business și CRM, în vederea creării de noi canale de vânzare, promovare a serviciilor și comunicare între companie și clienții finali.

Prima etapă a proiectului a presupus organizarea prezenței online a EuroArc și lansarea website-ului companiei (www.euroarc.ro), având la bază modulul CMS din cadrul suitei OMNi e-Business 2.0 ce oferă funcționalități de content management avansat.

„Crearea unei prezențe online consistente este primul pas în implementarea unei soluții e-Business profesioniste. Compania are nevoie să poată comunica online, să fie mai aproape de clienții săi, pentru ca apoi să susțină procese de business integrate precum vânzările și serviciile de suport online”, spune Teodor Blidăruș, Managing Partner în cadrul Softelligence.

Datorită parteneriatului dintre Softelligence și Microsoft România pentru găzduirea soluțiilor e-Business în cloud, prin Windows Azure, proiectul de la EuroArc nu a reprezentat un efort financiar deosebit pentru beneficiar. Utilizarea tehnologiilor cloud ale Microsoft oferă suplimentar și alte câteva beneficii, printre care foarte importante sunt securitatea sporită și un nivel ridicat de funcționare neîntreruptă a infrastructurii găzduite „în nor”, esențiale pentru un broker de asigurări.

Etapa a doua a proiectului va consta în deschiderea canalelor de comunicare, vânzare și suport online, prin implementarea celorlalte module din suita OMNi e-Business 2.0. Modulul e-Commerce va permite EuroArc să comercializeze asigurări online, iar modulul e-Care va conține funcționalități de tip MyAccount pentru clienții EuroArc în care aceștia pot vedea polițele de asigurare încheiate, pot plăti online primele de asigurare sau ratele la acestea și pot reînnoi polițele. Modulul e-Marketing va permiteEuroArc să promoveze online produsele de asigurare și să măsoare mai bine eficiența tuturor campaniilor.

„Dorim să oferim clienților noștri cele mai bune soluții de asigurare folosind tehnologii IT avansate și eficiente. Întrucât ne aflăm la începutul „decadei Cloud Computing” (2010-2020), am decis, alături de partenerii noștri de la Softelligence, să ne asumăm pionieratul într-un domeniu cu un impact major în viitorul tehnologic. Folosind o platformă IT flexibilă putem oferi clienților noștri multiple opțiuni de informare și control asupra portofoliului propriu de asigurări și acces cât mai facil la diverse instrumente de asigurare. În viitorul apropiat intenționăm să le dăm posibilitatea să-și gestioneze contul de asigurări 100% on-line, inclusiv în ceea ce privește emiterea și plata polițelor de asigurare. Tehnologiile implementate împreună cu Softelligence ne vor permite să creștem eficiența proceselor IT și, în același timp, să scădem costurile operaționale, cu beneficii reale atât pentru clienți, cât și pentru propria organizație”, spune Mihai Iorgoveanu, directorul general al EuroArc.

„Proiectul dezvoltat împreună cu EuroArc reprezintă garanția faptului că Softelligence poate oferi soluții e-Business și în model SaaS, adaptate astfel nevoilor companiilor de orice dimensiune. A gândi flexibil atât soluția tehnică, cât și cea financiară, este imperativ pentru a reuși să pliezi în detaliu oferta ta pe cerințele clientului”, adaugă Teodor Blidăruș.

Bucuresti, 19.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *