creative night talks

Social Europe and the Media: discourses, perceptions, mentalities

Valentina Pricopie coord.
Editura Tritonic

Cei de la Editura Tritonic ne propun un volum cu un continut interesant, in franceza si engleza. Este vorba despre reunirea in cadrul aceleiasi carti a prezentarilor sustinute in cadrul evenimentului "Social Europe and the Media: discourse, perceptions, mentalities" din 2010 organizat in Bucuresti de Social Europe Research Laboratory si Institutul de Sociologie al Academiei Romane.

14 prezentari isi gasesc locul in volumul de fata si ele acopera o variata selectie de subiecte. Se vorbeste asadar despre stiinta si societate in Europa si despre vulgarizarea culturii – o tema extrem de actuala. Veti gasi o analiza a imaginii Europei in manualele scolare franceze si romanesti, dar si o analiza cu privire la inventarea cotidianului (mondenului) in Europa.

Strategiile de putere, ego si alter in mass media dar si o scurta introducere in amplul subiect al violentei televizate isi gasesc si ele locul in aceasta carte alaturi de alte subiecte cel putin la fel de interesante.

Prezentarile sunt bine documentate si argumentate – altfel nu ar fi ajuns, desigur, sa fie sustinute in cadrul evenimentului. Acesta reprezinta un atu al cartii, intrucat materialele sunt de o buna calitate si de ajutor celor interesati de subiectele tratate.

Cartea se constituie si intr-o invitatie la dezbatere si este adresata in principal cercetatorilor, dar nu numai lor, ci si mediului academic si tuturor celor interesati de Europa in general si de media romanesti in contextul european.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *