free download 78 travel guides written by experts

SOCAR Romania organizeaza Cupa la Fotbal „Heydar Aliyev”

Vineri, 9 mai – SOCAR România organizează cea de-a treia ediţie a Cupei la Fotbal „HEYDAR ALIYEV”. Evenimentul se desfășura vineri, 9 mai, începând cu ora 10, în parcul Herestrău (baza sportivă de la intrarea din Șoseaua Nordului nr. 7).

Prin acest competiție, compania SOCAR sărbătorește 91 de ani de la naşterea liderului naţional al poporului azer, HEYDAR ALIYEV.

”Cupa la Fotbal HEYDAR ALIYEV devine deja o tradiție pentru SOCAR în România. Suntem la cea de-a treia ediție, iar interesul participanților este din ce în ce mai crescut. Obiectivul nostru este de-a promova cultura azeră și prietenia azero-română printr-o competiție în care primează spiritul de echipă și cel de fair-play. Este un proiect pe care SOCAR îl desfășoară la nivel internațional oferindu-le celor implicați oportunitatea unui schimb de experiență în mai multe domenii,” a declarat Hamza Karimov, CEO SOCAR.

La ediția de anul acesta a Cupei la Fotbal din România vor participa şase echipe de jucători.

Printre invitații SOCAR la eveniment s-au numărat și Excelența Sa, Ambasadorul Azerbaijanului în România, Farid Abdinbayov, dar și Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților. Iulian Iancu a declarat că liderul azer HEYDAR ALIYEV este un vizionar care a reușit să nască o națiune liberă și modernă și datorită căruia Azerbaijanul s-a desprins ca o națiune a păcii în regiune.

Competiţia are loc în mai multe ţări din lume. Astfel, fiecare ţară participantă desfăşoară o etapă naţională pentru a-şi desemna echipa care merge în finală. Anul acesta, pe lângă România, vor participa echipe din: Germania, Marea Britanie, Ucraina, Georgia, Rusia, Elveţia, Austria, Letonia, Cehia şi Azerbaijan.

În 2013, ediţia din România a fost câştigată de echipa „Mircea Eliade”.

Despre liderul national Heydar Aliyev

În anul 2014 s-au împlinit 91 de ani de la naşterea celui mai mare simbol al Azerbaijanului, fostul preşedinte Heydar Aliyev. Strategia lui Heydar Aliyev iniţiată de “Contractul Secolului” este conceptul de bază al dezvoltării economice a statului independent Azerbaijan. “Contractul Secolului” a fost continuat prin alte 21 de înțelegeri în privința exploatării petrolului semnate la Baku, Washington, Moscova, Londra și Paris cu 30 de companii petroliere din 14 țări. Aceste înțelegeri au adus o contribuție semnificativă în industria petrolului din Azerbaijan. Strategia în privința petrolului promovată de Heydar Aliyev a propulsat statul Azerbaijan într-unul care a inițiat exploatarea potențialului uriaş al Mării Caspice, stabilind un nou model economic și de dezvoltare regională. Printre numeroasele statui şi monumente care-l celebrează pe liderul Azerbaijanului, Heydar Aliyev, se numară şi bustul de bronz din Parcul Tei, de pe aleea ce poarta numele acestei personalităţi care a adus însemnatate simbolului reprezentat de foc al Azerbaijanului (ţară supranumită şi Ţara de Foc).

Despre SOCAR România

SOCAR România este reprezentanţa companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie renumită la nivel mondial pentru activitateasa de producţie de petrol şi gaze naturale. Compania petrolieră de stat din Azerbaijan investeşte anual miliarde de dolari în infrastructura de transport şi este angrenată, pe plan european, în proiecte cheie, menite să crească securitatea energetică a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale. Din anul 2011, compania s-a implicat în România prin SOCAR Petroleum S.A. şi în crearea şi consolidarea unei reţele de benzinării la nivel naţional. Astfel, compania deţine în prezent o reţea de 27 de staţii de alimentare fiind unul dintre jucătorii importanţi pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România. Până în prezent compania a creat peste 320 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 50 milioane de euro în România.

Bucuresti, 09.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *