free download 78 travel guides written by experts

Smochinele de Svinita, traditie in Oltenia

Smochinele sunt cultivate la nivel industrial de câţiva ani şi în sudul ţării, în comuna Şviniţa (Mehedinţi). Aflaţi din numărul din decembrie al revistei “Magazin agricol” cum a devenit dulceaţa de smochine un produs tradiţional oltenesc şi cum se întrec gospodinele în prepararea delicioaselor reţete. Tot în paginile revistei mai puteţi citi despre “Festivalul smochinului” care se desfăşoară anual la Şviniţa, unde reţetele sârbeşti sunt în mare concurenţă cu cele româneşti.  

Aflaţi din revista “Magazin agricol” cine a câştigat titlul “Tractor of the Year 2009” la ediţia de anul acesta a celui mai mare târg de utilaje agricole din Europa, “Eima International”, care s-a desfăşurat în Bologna (Italia). Tot din revista “Magazin agricol” aflaţi şi despre singura companie românească ce a expus în cadrul expoziţiei de la Bologna.

De anul viitor se acordă subvenţii pentru agricultura ecologică. Pentru a obţine aceste subvenţii, fermierii trebuie să deţină minim 0,25 de hectare de teren cultivat ecologic şi să fie înregistraţi în  Registrul electronic al operatorilor din agricultură ecologică de la  Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Revista “Magazin agricol” prezintă paşii pe care un agricultor trebuie să-i facă pentru a obţine aceste ajutoare financiare.
 
În noul număr al revistei mai puteţi afla şi ce trebuie să facă un agricultor pentru a obţine finanţare europeană, dar şi despre măsurile active ale Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Amănunte despre toate aceste subiecte şi despre multe altele în paginile revistei "Magazin agricol" şi pe portalul de ştiri agricole www.magazinagricol.info.

Bucuresti, 15.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *