PR Summit 2021

Skoda Superb castiga premiul I in clasamentul „Best Cars 2009”

la clasa mare conform voturilor exprimate de cititorii revistei “Auto Motor si Sport”

În urma votului exprimat de cititorii “Auto Motor şi Sport” pentru ediţia 2009 a sondajului “BEST CARS”, Locul I la clasa mare a fost câştigat de modelul Škoda Superb.

“Best Cars” este cel mai popular şi longeviv sondaj din presa auto românească. Rezultatele exprimate pentru fiecare dintre cele 10 categorii în parte reprezintă opţiunea publicului cititor pentru cele 336 de modele participante. Pe baza a 13 criterii de selecţie, cititorii au ales cele mai bune maşini ale anului 2009.

Pentru ediţia românească şi-au exprimat votul 5.541 de cititori, rezultatele finale urmând a fi publicate în numărul 3/2009 al revistei “Auto Motor şi Sport”, ce va fi disponibil pe piaţă începând cu data de 22 februarie.

În urma analizei pe mărci, peste 30% din cititori au decalarat că preferă să achiziţioneze un automobil Škoda din clasa medie, iar peste 50% din clasa compactă. Reputaţia modelului Octavia şi comercializarea în paralel a celor două generaţii Tour şi Octavia 2, precum şi varietatea de echipări, motorizări şi caroserii îi asigură constructorului ceh o dominaţie cvasitotală asupra concurenţei. Astfel, marca Škoda a obţinut rezultate spectaculoase pe piaţa din România, reuşind să se poziţioneze ca lider incontesatbil în fruntea clasamentului de autoturisme de import de anul precedent.

Škoda Superb este modelul care a câştigat încrederea cititorilor, situându-se pe cea mai înaltă poziţie în preferinţele acestora, surclasând Citroën C6 şi Peugeot 607 la categoria maşinilor mari.

„Acest premiu ne onorează, dar ne şi responsabilizează. Modelul Superb demonstrează încă o dată că soluţiile practice şi raportul preţ – calitate sunt factori decisivi în opinia clienţilor noştri. Spaţiul interior deosebit de generos oferit de Škoda Superb, precum şi tehnologia de ultimă generaţie îmbină perfect confortul cu siguranţa la volan. Cred că este exact genul de maşină pe care şi l-ar dori oricine. ”, a declarat Adriana Poncea, PR al mărcii ṦKODA.

Noua Škoda Superb respectă tradiţia datorită căreia marca cehă devenea în anii 1930 – 1940 una dintre cele mai exclusiviste mărci auto din lume.

Cea de-a treia generaţie a noii Škoda Superb dispune de o gamă de motorizări diversificată şi vine în întâmpinarea tuturor exigenţelor clienţilor. Trei motoare pe benzină (1.4 TSI / 125 CP, 1.8 TSI / 160 CP, 3.6 FSI V6 / 260 CP) şi trei agregate Diesel (1.9 TDI PD / 105 CP, 2.0 TDI PD DPF / 140 CP, 2.0 TDI CR DPF / 170 CP) sunt disponibile pentru acest model.

Mai mult decât atât, modelul aduce numeroase inovaţii tehnologice, dintre care cea mai notabilă este o premieră în industria automobilelor. Conceptul unic, patentat Twindoor de deschidere variabilă a portbagajului, realizat de inginerii Škoda, oferă o soluţie deosebit de practică, funcţională şi bine gândită.
Maşina atinge standardele maxime de siguranţă EuroNCAP, fiind câştigătoarea premiului “Volanul de aur” la clasa sa.

Textul şi fotografiile sunt disponibile online la adresele ww.skoda.ro, dar şi pe site-ul de presă Porsche România, www.presa.porscheromania.ro.

Bucuresti, 11.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *