free download 78 travel guides written by experts

ŠKODA Motorsport: acceleratie maxima pentru un numar de magie

· Apărarea titlului în IRC este obiectivul anului 2012
· Primul start în cursele din Campionatul European de Raliu
· Un debut perfect în noul sezon, cu două victorii în IRC şi ERC
· Implicarea în motorsport consolidează procesul de creştere la nivel internaţional
· 2011 este cel mai de succes an din istoria Škoda în motorsport

În motorsport, Škoda ţine piciorul drept la podea. După cel mai de succes sezon de până acum, în cei 111 ani de istorie în motorsport, ŠKODA merge la câştig şi în 2012, când şi-a propus să apere titlurile la producători şi piloţi, pe care le-a obţinut în IRC Intercontinental Rally Challenge. Echipa de fabrică va participa şi la unele dintre cursele din Campionatul European de Raliu. În plus, Campionatul de Raliuri din Cehia figurează şi el pe calendarul ŠKODA. Două victorii duble din evenimentele iniţiale ale IRC şi Campionatului European de Raliu demonstrează că echipa a avut un start perfect în noul sezon. Pilotul Fabia Super 2000, Andreas Mikkelsen, a câştigat prima cursă IRC a sezonului, la Acores, la finalul lunii februarie, învingându-l pe Juho Hänninen, pilotul echipei de fabrică ŠKODA. În schimb, la începutul lunii ianuarie, Hänninen a câştigat Raliul Jänner din Austria, trecând linia de sosire în faţa colegului său de echipă, Jan Kopecký.

“În sezonul de raliuri 2011, Škoda a câştigat tot ceea ce se putea câştiga la clasa sa şi, până în acest moment, se dovedeşte a fi formă maximă şi în noul sezon,” declară Eckhard Scholz, membru în Consiliul de Administraţie ŠKODA, responsabil pentru Tehnologie şi Dezvoltare. “A fost o performanţă fantastică din partea piloţilor şi a întregii echipe Motorsport Škoda. Succesul prezenţei noastre în raliuri nu este un scop în sine ci, mai degrabă, serveşte dezvoltării companiei şi mărcii noastre. Realizările noastre, la nivel mondial, evidenţiază experienţa tehnologică a companiei şi consolidează traseul creşterii noastre la nivel internaţional.”

Cu siguranţă că ŠKODA a dovedit performanţe impresionante în cel de-al 110-lea an al prezenţei în motorsport. Aflată la a doua participare, echipa de motorsport Škoda a câştigat, fără dificultate, campionatul la constructori din IRC Intercontinental Rally Challenge. Titlul la piloţi, din IRC, a revenit, de asemenea, unui pilot de Fabia Super 2000: Andreas Mikkelsen, care i-a învins pe piloţii echipei de uzină Škoda, Jan Kopecký şi Juho Hänninen. În plus, un pilot Škoda a devenit, pentru prima dată, campion mondial de raliu: echipajul Hänninen/Markkula, de la Red Bull Škoda, a obţinut titlul în S-WRC.

În 2012, ŠKODA şi-a propus să dubleze succesul de anul trecut. Aşa cum declară Michal Hrabánek, directorul echipei ŠKODA Motorsport: “Anul acesta dorim să ne apărăm titlul în IRC şi să obţinem un hat trick. Acesta este ţelul nostru principal.” În afară de IRC, o altă preocupare în acest sezon este prima participare ŠKODA la campionatul european. Iar o alta este creşterea prezenţei în Campionatul Internaţional al Republicii Cehe.

Echipa a debutat în acest sezon în formă maximă, încă de la Raliul Jänner, din Austria, care a avut loc la începutul lunii ianuarie. La debutul în noul sezon IRC, ŠKODA a făcut senzaţie cu ajutorul campionului IRC Andreas Mikkelsen, de la echipa ŠKODA Motorsport UK, care l-a învins pe pilotul echipei de fabrică, ŠKODA, Juho Hänninen. ŠKODA a obţinut astfel prima dublă victorie a sezonului, chiar din prima cursă IRC. ŠKODA a avut un start excelent şi în Austria, câştigând prin Jan Kopecký/Pavel Dresler prima rundă din ERC, înaintea colegilor lor de echipă, Juho Hänninen/Mikko Markkula. Prima victorie dublă a mărcii ŠKODA în 2012 are o valoare extraordinară şi pentru faptul că Raliul Jänner face parte atât din acest sezon al campionatului de raliu al Europei, cât şi din campionatul Ceh.

Geneva/Mladá Boleslav / Bucuresti, 11.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *