cleaning show toamna top
Shadow

ŠKODA KAROQ SCOUT: noul aventurier

› Noua variantă off-road a SUV-ul compact pune accent pe un design robust
› ŠKODA KAROQ SCOUT include tracţiunea integrală în dotarea standard
› Dotări generoase, jante Braga antracit de 18 inchi din aliaj, volan multifuncțional acoperit cu piele, plus tapiţerii noi şi elemente noi de decor

Mladá Boleslav / Paris – Lansând noua ŠKODA KAROQ SCOUT, ŠKODA îşi extinde gama de modele SUV compacte de succes, adăugând o versiune cu caracteristici off-road şi mai pronunţate. Elementele din plastic protejează caroseria atât în oraş, cât şi la deplasarea pe teren dificil. Tracţiunea integrală şi Pachetul pentru Drumuri Grele desăvârşesc dotarea standard perfectă pentru off-road a noii ŠKODA KAROQ SCOUT.

Lansat în 2017, modelul SUV ŠKODA KAROQ îmbină în manieră impresionantă dimensiunile sale compacte, cu spaţiul interior generos specific modelelor ŠKODA. Capacitatea portbagajului poate fi crescută de la 479 de litri la 1.810 litri, dacă este nevoie. Noua ŠKODA KAROQ SCOUT amplifică acum şi mai mult caracterul extrem de practic al SUV-ului compact: cu tracţiunea integrală inclusă în dotarea standard şi elemente de protecție din plastic pe caroserie, este însoţitorul ideal pentru aventurile pe teren dificil. Datorită numeroaselor sale variante, de la versiunea sportivă şi dinamică SPORTLINE, la robustul SCOUT, ŠKODA KAROQ satisface, atât on-road, cât şi off-road, cerinţele şi nevoile unui grup larg de clienţi, de la familiile tinere, la cei cărora le plac activităţile în aer liber.

Škoda Karoq Scout dimensiuni

Printre opţiunile oferite pentru ŠKODA KAROQ SCOUT se numără un motor pe benzină şi două motoare diesel. Indiferent de motor, automobilul va fi echipat cu tracţiune integrală. Elementele argintii marcante din partea din faţă, cea posterioară şi de pe profil, precum şi jantele din aliaj uşor Braga, de 18 inchi, accentuează aspectul robust al maşinii. La interior, privirile sunt imediat atrase de volanul multifuncțional îmbrăcat în piele şi de afişajul opţional Virtual Cockpit. Pachetul LED cu iluminare ambientală permite personalizarea atmosferei ambientale. Tehnologia opţională SmartLink+ asigură o gamă largă de opţiuni de conectivitate pentru ŠKODA KAROQ SCOUT. Sistemul permite integrarea CarPlay, Android Auto, MirrorLink™ şi SmartGate în automobil. ŠKODA Media Command permite operarea sistemului de infotainment prin intermediul a până la două tablete conectate. Serviciile on-line mobile ŠKODA Connect sunt compuse din serviciile Infotainment Online şi Care Connect, la care se adaugă serviciul de Apel de urgenţă.

Trei motoare cu cuplul puternic, plus tracţiune integrală în dotarea standard

Specific modelelor SCOUT, toate cele trei motoare oferite pentru ŠKODA KAROQ SCOUT sunt echipate cu tracţiune integrală. În funcţie de condiţiile date de suprafața de rulare, acest sistem inteligent de tracţiune integrală, aflat la a cincea generație, distribuie variabil cuplul către fiecare roată, asigurând astfel tracţiunea optimă inclusiv pe drumurile neasfaltate, plus siguranţă mai ridicată pe teren alunecos. Mai mulţi senzori (de ex. pentru viteza roţii, unghiul de virare, accelerarea laterală şi longitudinală, poziţia pedalei de acceleraţie, turaţia motorului) evaluează în permanenţă situaţia actuală de deplasare, în timp ce sistemul electronic de comandă a sistemului de tracţiune integrală include în calcule toţi parametrii externi. La condusul cu viteză constantă, este antrenată preponderent puntea faţă, ceea ce reduce consumul de combustibil. Pachetul de Drumuri Grele, incluzând şi scutul pentru motor, protejează maşina de pietrele care sar din terenul neconsolidat şi simplifică şi mai mult condusul pe teren accidentat.

Toate motoarele ecologice şi eficiente respectă cerinţele normei de poluare Euro 6d-TEMP. Motorul 1,5 TSI pe benzină, care generează 110 kW (150 CP), este propulsorul de intrare în gamă şi include în dotarea standard un filtru de particule pentru benzină şi transmisia automată DSG cu 7 trepte. Sunt oferite, de asemenea, două motoare diesel, ambele echipate cu convertor catalitic SCR cu injecţie de soluţie AdBlue, precum şi cu filtru de particule diesel. Varianta 2,0 TDI de 110‑kW (150 CP) transferă cuplul maxim de 340 Nm către roţi cu ajutorul transmisiei manuale cu 6 trepte, incluse în dotarea standard, sau al transmisiei automate DSG cu 7 trepte. Cea mai puternică ŠKODA KAROQ SCOUT este pusă în mişcare de un motor 2,0 TDI de 140 kW (190 CP). Pentru această versiune, transmisia DSG cu 7 trepte este o dotare standard.

Funcţia Sound Generator accentuează sunetul motorului, conferindu-i o notă aparte, cu adevărat impresionantă pentru ocupanţii modelului ŠKODA KAROQ SCOUT cu motor 2,0 TDI 140 kW. Funcţia Sound Generator este disponibilă exclusiv în combinaţie cu funcţia de selectare a modului de condus (Driving Mode Select), care face astfel parte din dotarea standard a modelului ŠKODA KAROQ SCOUT.

Design robust, cu accente argintii şi cromate

Caracterul robust al noii ŠKODA KAROQ SCOUT este evident. Sub pasajele distinctive ale roţilor, maşina se remarcă cu jantele din aliaj uşor Braga de 18 inchi, cu finisaj antracit polişat (dotare standard). Opţional sunt oferite şi jantele din aliaj uşor Crater de 19 inchi, cu finisaj antracit metalizat. Grila radiatorului este încadrată de bandouri cromate, la fel ca şi geamurile laterale, iar finisajele argintii domină detaliile celorlalte elemente. Scutul de la bara de protecție din faţă, difuzorul din spate, inclusiv terminaţiile sistemului de evacuare, carcasele oglinzilor exterioare şi barele de pe plafon sunt toate argintii, iar pragurile laterale îmbină negrul cu argintiul. Geamurile cu tentă închisă (Sunset) şi emblemele SCOUT de pe aripile din faţă desăvârşesc designul distinctiv al acestui model special.

Emblema SCOUT este aplicată şi în interior, pe panoul de instrumente cu decor Negru Piano. Pe pragurile portierelor este aplicată emblema KAROQ. Bandourile decorative cu aspect de frasin maro (Ash Brown) sunt închise la culoare. Opţional sunt disponibile şi bandourile decorative Dark Brushed. Scaunele au tapiţerii noi, cu cusături contrastante negre/maro, precum şi cu semnătura SCOUT brodată (cu excepţia scaunelor opţionale VarioFlex). Şi pe cotiera centrală sunt aplicate cusături contrastante. Volanul multifuncțional este îmbrăcat în piele, iar pedalierul este rafinat cu oţel inoxidabil. Pachetul LED cu iluminare ambientală desăvârşeşte gama de dotări pentru confort oferite de ŠKODA KAROQ SCOUT la interior.

Afişajul Virtual Cockpit este oferit în gama largă de dotări opţionale

La afişajul Virtual Cockpit, şoferul poate selecta modul în care instrumentarul va fi afişat, astfel încât să se potrivească pe deplin preferinţelor sale. Funcţia de selectare a modului de condus, Driving Mode Select, dispune de un profil adiţional pentru teren dificil. Șoferul poate utiliza diferite moduri de afişare pentru această configurare.

Tehnologia opţională SmartLink+ asigură o gamă largă de opţiuni de conectivitate pentru ŠKODA KAROQ SCOUT. Sistemul permite integrarea interfeţelor CarPlay, Android Auto, MirrorLink™ şi SmartGate în automobil. ŠKODA Media Command permite operarea sistemului de infotainment prin intermediul a până la două tablete conectate.

Serviciile on-line mobile ŠKODA Connect sunt compuse din serviciile Infotainment Online şi Care Connect, la care se adaugă serviciul de Apel de urgenţă. Serviciile ŠKODA Connect includ, de exemplu, informaţiile on-line din trafic, iar serviciile Care Connect, includ şi funcţia Proactive Service. Dacă este necesar, Proactive Service face legătura cu serviciul de consiliere clienţi sau cu un service, Apelul de urgenţă pentru solicitarea asistenţei poate fi iniţiat manual sau automat, dacă au fost declanşate airbag-urile sau sistemele de tensionare a centurilor de siguranţă. Folosind interfaţa Bluetooth, dispozitivele digitale pot fi interconectate cu automobilul, iar, dacă este nevoie, telefoanele mobile pot fi încărcate wireless folosind Phone Box.

ŠKODA KAROQ SCOUT include în dotare standard funcţia KESSY de acces fără cheie. Aceasta permite şi utilizarea hayonului electric opţional, inclusiv a funcţiei tip-to-close. Hayonul se deschide şi se închide la apăsarea unui buton sau când trageţi uşor de el. Dacă se doreşte, hayonul poate fi deschis la simpla mişcare a piciorului pe pedala virtuală de sub bara de protecţie din spate. Asistentul pentru lumini şi ploaie ajută şoferul pe înserat sau vreme rea, aprinzând automat luminile de întâlnire.

ŠKODA KAROQ SCOUT oferă, desigur, şi numeroase dotările Simply Clever, specifice modelelor ŠKODA. Printre acestea se numără sistemul retractabil de acoperire a portbagajului (exclusiv în combinaţie cu Varioflex) şi podeaua dublă ajustabilă. Suportul pentru tablete din spate este încă o dotare utilă, la fel ca şi compartimentul de depozitare, de pe partea şoferului, cu un spaţiu special pentru bilete de parcare, monede sau carduri SD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.