free download 78 travel guides written by experts

Škoda Citigo: noul start in lumea ŠKODA

· Design clar, proaspăt şi modern
· Proporţii optime, cu linii şi suprafeţe clare
· Un automobil compact cu idei ingenioase
· Calitate la cel mai bun preţ
· Citigo – go city: subcompacta perfectă pentru oraş
· Primul model al mărcii care va dispune de noul logo

Noul Citigo are un caracter aparte. Acest automobil subcompact impresionează, de la prima privire, prin designul său clar, proaspăt şi modern. Secţiunea sa frontală, linia laterală şi designul spatelui, precum şi noul, logo, clar şi proaspăt, formele precise, muchiile evidente şi suprafeţele clare, toate transmit un singur semnal: iată o  adevărată ŠKODA. Aceasta este o maşină care oferă calitate la un preţ convingător. Compactă şi plină de idei ingenioase. Şi, aşa cum sugerează şi numele său, subcompacta perfectă pentru oraş intră acum pe scenă: Citigo – go city!

Zonă frontală distinctivă

Inovator şi proaspăt, Citigo transmite imediat: Eu fac parte din familia ŠKODA! Imaginea maşinii expune toate elementele noului design ŠKODA.

Logoul ŠKODA, redesenat, are o poziţie proeminentă pe partea din faţă a capotei. Clară şi precisă, săgeata înaripată este acum cromată, pe o bază de culoare negru mat. Logoul ŠKODA este poziţionat deasupra grilei ale cărei 19 fante sunt înconjurate de o ramă fină şi cromată. Farurile expresive, care încadrează grila, desăvârşesc partea frontală, inconfundabilă a maşinii, ceea ce oferă acestei zone a caroseriei noului ŠKODA Citigo un plus de lăţime din punct de vedere optic.

Noile faruri ale modelului ŠKODA Citigo oferă maşinii o imagine plăcută. Teşiturile geamului, care acoperă farurile, creează o vibraţie optică şi conferă sticlei muchii precis şlefuite. Reflectoarele încorporate în faruri, semnalizatoarele şi luminile de zi contrastează cu carcasele lor negre, creând astfel un aspect tridimensional şi o adâncime optică.
Bara din faţă are un layout clar şi ordonat. Priza de aer, cu fantele sale verticale şi bara orizontală integrată, completează imaginea distinctivă a noului Citigo, la fel ca şi luminile de ceaţă, de formă rotundă, cu ramele lor negre.

Designerii au ieşit din tipare când au creat secţiunea laterală a automobilului. Conturul lateral al maşinii expune un design cu un volum şi jumătate, cu un compartiment motor scurt şi un spaţiu generos pentru pasageri, una dintre valorile de bază ale mărcii ŠKODA. Citigo impresionează prin suprafeţele sale curate, liniile precise, contururile clare şi geamurile laterale ample. O linie mediană uşor ascendentă conferă dinamism, fără a obstrucţiona vizibilitatea pasagerilor din spate. Pasajele roţilor, care se arcuiesc viguros, şi suprafeţele laterale ample, fac roţile să pară mai mari şi subliniază postura solidă a maşinii.

Un ampatament lung şi console minime în faţă şi spate creează proporţii bune şi o manevrabilitate perfectă în oraş. ŠKODA Citigo poate fi comandată în versiunea cu trei sau cu cinci uşi. În cazul versiunii cu trei uşi, portierele se vor deschide la aproximativ 130 cm şi la un unghi de circa 80 de grade, permiţând astfel un acces facil către interior.

Secţiunea din spate a modelului Citigo oferă un layout la fel de clar şi distinctiv. Noul logo ŠKODA este poziţionat central, pe zona ridicată a capacului portbagajului. Contururile capacului portbagajului ajung până în zona blocurilor optice spate, a căror execuţie extraordinară şi tridimensională este tipică pentru ŠKODA, la fel ca şi designul stopurilor în forma literei C, cu o bandă reflectorizantă fină, care creează o imagine uşor de recunoscut, atât ziua cât şi noaptea. Subţiri şi verticale, blocurile optice spate fac loc uşii late a portbagajului, care este frumos încadrată de montanţi, pe laterale, şi de bara de protecţie.

O bară de protecţie cu un design curat şi un suport integrat, pentru numărul de înmatriculare, subliniază lăţimea vizuală a spatelui maşinii, graţie liniilor sale orizontale, rotunjind astfel imaginea solidă şi de înaltă calitate a noului Citigo.

La fel de convingător este şi interiorul noii subcompacte. Impresia iniţială este aceea de surprindere vizavi de un spaţiu generos şi aerisit pentru această clasă. Cockpit-ul are un layout orizontal, care lasă impresia de lăţime. În funcţie de varianta de echipare aleasă – Active, Ambition sau Elegance – cockpit-ul este disponibil în combinaţii interesante de culori. În centrul atenţiei şoferului se află un volan cu o priză foarte bună, care expune noul logo ŠKODA şi o combinaţie de instrumente cu un design compact.

Pentru o ergonomie bună, unitatea de control pentru aerul condiţionat, radio şi alte funcţii a fost poziţionată în mijlocul bordului. Deasupra sa se regăseşte o gură de aerisire lată şi plată, care oferă o ventilaţie fără curent a interiorului. Gurile de aerisire rotunde, care pot fi obturate complet, au fost poziţionate lângă montanţi.

Scaunele, cu tetiere integrate, au un design ergonomic şi oferă susţinere laterală optimă. Un număr mare de combinaţii de culori şi materiale exprimă calitate şi un sentiment plăcut.

Numeroasele compartimente de depozitare, din consola centrală, torpedo şi uşi, oferă un spaţiu de stocare enorm şi ajută Citigo să-şi ţină promisiunea în materie de funcţionalitate.

O mulţime de soluţii “Simply clever“, tipice ŠKODA, precum cârligul pentru geantă de pe maneta de deschidere a torpedo-ului, suportul pentru fotografii de pe bord, sau sistemul de navigaţie, opţional, ”Move & Fun”, vor transforma fiecare călătorie în acest automobil într-o experienţă extraordinară.

Citigo oferă un spaţiu enorm nu doar pentru şofer şi pasagerul din faţă, ci şi pentru ocupanţii locurilor din spate. Secţiunile locurilor confortabile pot fi înclinate, ceea ce duce la o creştere semnificativă a capacităţii portbagajului.

Noua ŠKODA Citigo este un automobil complet nou, cu un design clar şi atractiv, funcţionalitate perfectă şi un raport excelent preţ/valoare, care va impune noi standarde. Iată un automobil cu dimensiuni extrem de compacte, care reprezintă o piatră de temelie în segmentul ultracompact, în ceea ce priveşte economia şi precizia spaţiului.

Bucuresti, 09.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *