Shadow

Skanska investește 37.8 milioane euro în prima fază a proiectului de birouri Campus 6 din București

Skanska demarează construcția pentru Campus 6, proiectul de birouri situat în zona de centru-vest a Bucurestiului, în imediata apropiere a Universității Politehnice. Investiția pentru prima clădire a complexului se ridică la 37.8 milioane de euro.

Campus 6 va avea o suprafață totală închiriabilă de 82.000 mp, fiind format din patru clădiri de birouri de clasa A. Prima clădire va avea o suprafață de cca. 22.000 mp, cu 11 etaje supraterane și două niveluri de parcare subterană. Termenul estimat de livrare pentru aceasta este trimestrul 3, 2018.

Noua clădire a complexului Campus 6 va fi certificată LEED Gold și va integra soluții sustenabile care vor minimiza amprenta acestuia asupra mediului și vor reduce semnificativ costurile de operare.


“Suntem mai mult decât bucuroși să anunțăm că prin această nouă investiție în zona de centru-vest a Bucureștiului, una dintre cele mai active zone din piața de birouri, Skanska își consolidează poziția și își îndeplinește unul dintre obiectivele strategice: de a fi prezentă în două zone din București.

Lucrările de construcție pentru prima clădire a complexului Campus 6 au început deja, având ca obiectiv dezvoltarea de birouri într-un spațiu aparte, în care oamenilor să le facă plăcere să își petreacă timpul. Cu acest proiect, venim în întâmpinarea nevoilor chiriașilor care doresc să își extindă activitatea în următorii ani și care se concentrează din ce în ce mai mult pe bunăstarea angajaților lor, oferindu-le spații de birouri într-un mediu tineresc și uman, care oferă inspirație. În plus, suntem încântați să observăm că viziunea noastră despre Campus 6 este confirmată de interesul crescut al potențialilor chiriași, chiar dacă suntem într-o fază incipientă a lucrărilor.”,  spune Aurelia Luca, Country Director Skanska Property România.

Situat la intersecția a două bulevarde principale, Iuliu Maniu și Vasile Milea, noul proiect Skanska beneficiază de vizibilitate excelentă, asigurând un acces foarte bun la mijloacele de transport în comun (stație de metrou chiar peste stradă și tramvaie, autobuze, troleibuze la o distanță de aproximativ 50 de metri). Proximitatea de podul Basarab asigură conectarea facilă la sectoarele de nord și centru.

Campus 6 va deveni un punct de interes pe harta Bucureștiului, fiind conceput ca un hub social, în care chiriașii, angajații și partenerii lor se vor putea întâlni, lucra și relaxa. Zonele verzi de interacțiune ce vor fi dotate cu prize electrice și Wi-Fi,  zonele de tip amfiteatru care vor găzdui întruniri de business și sociale, restaurantele și cafenelele cu terase, vor face din acesta un spațiu aparte și plin de viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *