metalshow

SIVECO Romania in top

Conform celui mai recent studiu IDC, SIVECO România deţine 9,7% din piaţa de servicii IT

Studiul IDC pentru 2005, privind piaţa româneascã a serviciilor IT, indicã o valoare totalã a acesteia de 199,7 milioane dolari, echivalentã cu o creştere de 19% faţã de anul 2004. Deşi piaţa serviciilor de IT din România este încã dominatã de serviciile de bazã, precum cele de suport şi instalare hardware şi integrare, IDC estimeazã o orientare viitoare a pieţei spre servicii IT mai complexe, ceea ce va conduce la noi dezvoltãri în domeniu. Piaţa prezintã deja semnale clare de consolidare şi experţii IDC considerã cã aceastã tendinţã se va intensifica odatã cu intrarea României în Uniunea Europeanã.

Conform studiului IDC pentru 2005, SIVECO România a urcat în topul companiilor furnizoare de servicii IT, clasându-se pe poziţia a doua, cu o cotã de piaţã de 9,7% şi totalizând 21,63 milioane USD din valoarea pieţei.

La nivelul anului 2005, SIVECO România ocupã poziţii de top atât pe piaţa de soluţii EAS (Enterprise Applications Suite) din România, cât şi pe cea de servicii IT, prin  aceasta demonstrându-şi capacitatea de a concura cu succes companii cu o reputaţie globală şi locală consolidată. Prezenţa an de an a companiei SIVECO România pe aceste douã segmente majore ale pieţei de IT, cu un potenţial semnificativ de dezvoltare, îi confirmã statutul de cea mai importantã companie româneascã de software.

Rezultatele obtinuţe în 2005 pe piaţa de servicii IT se înscriu în strategia declaratã a companiei, de a evolua de la statutul de cea mai importantã casã româneascã de software la cel de integrator software regional, pentru a ajunge, în urmãtorii 10 ani, un lider la nivel european.

Astfel, din cele şase mari segmente de servicii IT definite de IDC pe piaţa româneascã (instalare software & hardware şi suport tehnic, consultanţã software şi adaptare a aplicaţiilor conform cerinţelor clienţilor, integrare de sistem, şcolarizare IT, outsourcing şi dezvoltarea de aplicaţii conform cerinţelor), SIVECO România este lider pentru trei dintre ele:

  • Servicii de suport şi instalare software, cu o cotã de 17,1% (faţã de 10,6% a urmãtorului clasat); succesul reportat de companie pe acest segment de piaţã totalizeazã un venit de 5,12 milioane USD, ca urmare a dezvoltãrii produsului sãu de bazã – SIVECO Applications, a platformei AeL, a aplicaţiei de management al conţinutului – SIVADOC – şi a activitãţilor de suport şi instalare de produse Oracle.
  • Servicii de instruire IT, cu o cotã de 24,4% (faţã de 12,1% a urmãtorului clasat);
  • Servicii de consultanţã software şi adaptare a aplicaţiilor conform cerinţelor clienţilor, cu o cotã de 33,9% (faţã de 12,4% a urmãtorului clasat); în acest sens, compania şi-a menţinut poziţia deţinutã în 2004, obţinând venituri de 10,32 milioane USD din activitãţi de consultanţã şi dezvoltare pe baza soluţiilor sale EAS, SIVECO Applications, precum şi a soluţiilor din gama Oracle Business Suite.

În ceea ce priveşte verticalele în care s-au semnalat cele mai mari investiţii în achiziţionarea de servicii IT, la nivelul anului 2005, pe primul loc s-a situat administraţia publicã, urmatã de verticalele de producţie, financiarã, de utilitãţi, telecomunicaţii şi transport.

Pentru SIVECO România, anul 2005 s-a înscris în tendinţa de creştere pe care compania o înregistreazã în ultimii ani. Poziţia deţinutã pe piaţa de servicii IT în 2005 reprezintã o avansare pe "podium" a companiei faţã de 2004, un nou pas fãcut spre îndeplinirea obiectivelor sale. În 2005, veniturile obţinute din serviciile IT furnizate de companie au provenit în cea mai mare masurã din consultanţã şi adaptare a aplicaţiilor (47,7%), suport şi instalare software (23,7%), precum şi instruire IT (12,8%). În acest sens, sunt importante proiectelor complexe derulate cu PETROM, Administraţia Vãmilor, Primãria Municipiului Bucureşti, Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate (CNAS), Ministerul Educaţiei, Congaz SA etc. SIVECO România şi-a concentrat activitatea de furnizare de servicii IT pe verticalele de Administraţie şi Utilitãţi, conştientizând rolul important pe care informatizarea acestor sectoare o are pentru apropiata integrare a României în Uniunea Europeanã.

SIVECO România, îşi propune pentru viitor o abordare activã a pieţelor de soluţii EAS şi servicii IT din România şi de peste hotare, o îmbunãtãţire continuã a rezultatelor, o perfecţionare a modelului de business. "Vom continua să acţionăm ca un vector de imagine în lume pentru industria românească de software şi pentru construirea unui mediu de afaceri etic, responsabil în România", declarã doamna Irina SOCOL, directorul general al companiei SIVECO Romania.

Bucuresti, 5.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *