free download 78 travel guides written by experts

SIVECO Romania ii va premia pe cei mai activi instructori AeL

SIVECO Romania lanseaza o noua initiativa menita sa-i motiveze pe cei mai activi formatori in predarea lectiilor pe calculator. Premierea acestora va avea loc la sfarsitul anului scolar 2008-2009, in cadrul  celei de-a cincea editii a Scolii de Vara SIVECO. Evenimentul se va desfasura in luna august 2009 si va avea drept tema centrala importanta formarii cadrelor didactice in sistemul educational din Romania.
Instruirea in utilizarea platformei AeL si elaborarea de materiale educationale este un prim pas pe care trebuie sa il urmeze cadrele didactice interesate sa dobandeasca noi competente. Programele de instruire adresate cadrelor didactice urmaresc stimularea acestora pentru integrarea tehnologiei in procesul educational, in vederea imbunatatirii eficientei invatarii.

“Cred ca este o sansa importanta pentru profesorii formatori sa dialogheze cu interlocutori experimentati. Toti cei invitati sunt adevarati profesionisti in domeniul instruirii adultilor iar dezbaterile vor aduce cu siguranta un schimb intens de informatii si bune practici ce au drept scop cresterea eficientei cursurilor de formare continua  adresate cadrelor didactice” a declarat Dana Vladoiu, Project Manager in cadrul SIVECO Romania.

Pe masura ce sistemul educational din Romania se aliniaza la cerintele impuse de Uniunea Europeana, profesorii trebuie sa faca fata unor schimbari majore a modului in care metodele clasice de predare sunt inlocuite de noi metodologii. Programele de formare adresate cadrelor didactice urmaresc obtinerea de competente specifice pentru secolul XXI, dezvoltarea colaborarii intre profesori pentru obtinerea unor rezultate semnificative si cresterea eficientei activitatii de predare.

Faptul ca sistemul AeL nu se adreseaza instruirii in informatica, ci procesului didactic in ansamblul sau, este reflectat si de specializarea profesorilor care au fost formati pana in prezent in cadrul SEI (Sistem Educational Informatizat): biologie, chimie, engleza, fizica, franceza, geografie, informatica, istorie, matematica, religie, literatura.

SIVECO Romania participa activ la proiecte educationale de anvergura, atat din perspectiva statutului sau de producator de solutii de eLearning cat si prin numeroasele initiative de sprijinire a educatiei in general si a celei informatice in special, derulate prin intermediul Centrului Virtual de Excelenta SIVECO. Compania urmareste promovarea constanta a performantei in educatie, implicandu-se in sprijinirea olimpiadelor nationale de informatica, organizarea concursului national de software educational Cupa SIVECO si .campion. Acesta este un program de pregatire de performanta in informatica (ce se desfasoara online pe site-ul: //campion.edu.ro/) sustinut de profesori de prestigiu si studenti, fosti castigatori ai olimpiadelor internationale de informatica.

“Pe baza experientei obtinute in urma implementarii unor proiecte majore in domeniul invatamantului, compania noastra incearca sa identifice modalitatile cele mai eficiente prin care utilizarea tehnologiilor moderne vine in sprijinul educatiei”, spune Dana Vladoiu.

Bucuresti, 14.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *