free download 78 travel guides written by experts

SIVECO – Rezultate financiare record

In anul 2005, SIVECO Romania a continuat evolutia buna înregistrata în anii precedenti.

Rezultate financiare record

În cursul anului 2005, cifra de afaceri a companiei SIVECO România a mentinut ritmul anilor precedenti (50%), înregistrând valoarea record de 37,6 milioane USD.

Pentru 2006 este planificata o crestere de 20%.  

Consolidarea pozitiei SIVECO Romania pe piata locala

Studiile de piata realizate de International Data Corp. (IDC) plaseaza SIVECO Romania în mod constant în ultimii ani în topul furnizorilor de solutii EAS si de servicii IT de pe piata romaneasca. Trebuie precizat ca SIVECO Romania reuseste astfel perfomanta de a fi singura companie de software care se situeaza constant în pozitii de vârf ale unor clasamente dominate eminamente de integratori de sisteme multinationali.

SIVECO România detine o cota de 18,7% din piata locala de EAS, fiind liderul caselor romanesti furnizoare de solutii de afaceri si  o cota de 9,2 din piata locala de servicii IT. Compania este numarul1 în topul dezvoltatorilor de aplicatii dupa specificul si cerintele clientilor, cu o cota de piata de 28,4% si numarul 1 la categoria Consultanta si Customizari, cu o cota de 22,7%.

Investitii atrase

Ca o confirmare a acestor performante, începând din 2005, actionariatul SIVECO Romania include fondurile strategice de investitii Intel Capital si Enterprise Investors.

In fapt aceasta a fost cea mai mare investitie care s-a facut pâna acum într-o firma de IT din România, sustinând intentia companiei de a actiona în anii viitori ca un lider regional in IT.

Îmbogatirea portofoliului de clienti

In 2005, portofoliul de clienti SIVECO Romania s-a îmbogatit cu noi companii, majoritatea apartinând sectorului privat, confirmându-se astfel valoarea  abordarii comerciale aplicate pe plan national si international.

Între noii clienti se numara: URBAN, COM AUTO MERIDIAN (5 companii), ECOFISH JURILOVCA, DANUBIU RO 2002 BUCURESTI – JURILOVCA, URSUS BREWERIES – SUCURSALA BRASOV, METACOM GRUP 9 (14 companii), COMPANIA NATIONALA A AUTOSTRAZILOR SI DRUMURILOR NATIONALE, MINISTERUL TRANSPORTURILOR, COMVEX CONSTANTA, ULTEX TANDAREI, EXCLUSIV ENB ALIMENT, FEA, PRIMARIA SECTORULUI 3, CFCU -WEB RAMIS, AEROPORTUL TIMISOARA, BANCA TRANSILVANIA, SSPR, CONGAZ, UMB COMERCIAL SA BACAU, CELCO CONSTANTA, AVICOLA CALARASI, INTER-METACO Deva, AVERSA SA, RAFO ONESTI, MOBIFON.

În fapt, numarul de contracte semnate a fost mai mare, numeroase proiecte existente fiind extinse, studiul nivelului de satisfactie al beneficiarilor SIVECO Romania, dovedind ca cei mai multi dintre clientii SIVECO România considera ca a lucra cu aceasta companie este usor si profitabil.

În 2006, compania îsi propune  atragerea a 120 de clienti noi.

Reperele anului 2005

Venind în întâmpinarea nevoii de instruire, tot mai mare si mai des exprimata de mediul de afaceri românesc, SIVECO Romania a lansat la începutul anului 2005 prima platforma de instruire dedicata mediului
corporatist -AeL Enterprise  

Denominarea monedei nationale a reprezentat  de asemenea în acest an un adevarat tur de forta din partea dezvoltatorilor si implementatorilor companiei SIVECO România. Pregatirea componentelor SIVECO Applications pentru denominarea monedei nationale a început înca din octombrie 2004, iar elementele de compatibilizare cu cerintele Legii au fost implementate cu succes la toti clientii companiei. Pentru sectorul financiar-bancar oferta a fost  completata cu pachetul SIVECO Applications si serviciile de dezvoltare software si conversie pentru aplicatiile de trezorerie si de managementul riscului în domeniul bancar.

În 2005, SIVECO Romania a continuat sa lucreze în proiectele majore, de anvergura nationala, începute în anii trecuti: Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Petrom si MEdC. S-au continuat cu success implementarile la Uztel Ploiesti, Romvag, Carpatair, Dobrogea Biscuit, CFR si s-au finalizat proiecte precum: NTCS, Anticorosiv, Romanceram, Primaria Municipiului Bucuresti.

Dezvoltarea relatiilor de parteneriat

 Consecventa politicii de dezvoltare continua a retelei sale de parteneri, SIVECO România a semnat in acest an o serie de contracte de parteneriat cu firme romanesti din diverse zone ale tarii: Cluj Napoca, Targu Mures, Neamt, Calarasi, Vrancea, Arges, Brasov, Timisoara. Pentru 2006 se prevede dinamizarea activitatii desfasurate cu ajutorul partenerilor si respectiv cresterea semnificativa a veniturilor realizate împreuna cu acestia.

De asemenea, a fost consolidata relatia de parteneriat cu Microsoft Romania si s-a extins parteneriatul cu IBM, HP, Bull  si Oracle.

Cresterea numerica si calitativa a echipei

În conformitate cu evolutia afacerilor, echipa SIVECO Romania a sporit la aproape 450 de specialisti, cresterea numerica fiind sustinuta de cea calitativa.

Preocuparea permanenta a SIVECO România pentru  imbunatatirea competentelor angajatilor prin instruire adecvata, crearea unui mediu de lucru placut, recunoasterea contributiei fiecarei persoane la dezvoltarea companiei a clasat in acest an SIVECO Romania  pe un important loc 9 in topul 50 "Cele mai bune companii pentru care sa lucrezi", editat de revista Capital.

Îmbunatatirea modelului de business

În 2005, SIVECO compania  a parcurs cu rezultate excelente re-auditarea anuala a sistemului calitatii, efectuata de catre AFAQ ASCERT INTERNATIONAL si OMCAS, iar  valoarea modelului de business care functioneaza în SIVECO România a fost recunoscuta si la nivel international, SIVECO Romania obtinand in 2005 prestigiosul "International Gold Star Award" pentru calitate.

Recunoasteri nationale si internationale

De altfel experienta si profesionalismul specialistilor SIVECO Romania au adus anul acesta prestigioase premii si importante recunoasteri interne si internationale.

SIVECO România a obtinut locul I la "Mondialele de IT" – prestigiosul World Summit Award pentru continutul multimedia dezvoltat pe platforma AeL si nominalizarea SEI la eAward for eGovernment  (desfasurat la Manchester).

În România, SEI a primit premiul "Best Bridge over the Digital Divide" din partea revistei PC World, iar IDG Romania i-a acordat PREMIUL DE EXCELENTA la cea de-a 11-a editie a evenimentului Romanian Computer Show (RoCS).

Revista de afaceri Saptamâna Financiara a acordat companiei un premiu pentru Tinternationalizarea unei afaceri românesti" iar publicatia de specialitate Comunicatii Mobile  i-a decernat PREMIUL de EXCELENTA  pentru cea mai prestigioasa prezentare a unei solutii informatice românesti la nivel international.

Nu în ultimul rând, cititorii Bucharest Business Week au desemnat SIVECO Romania "compania cu cea mai rapida crestere in 2005".

Extinderea responsabilitatii sociale a companiei  

Constientizând misiunea sa de membru responsabil al comunitatii din care face parte, SIVECO Romania si-a extins si diversificat implicare în sustinerea societatii românesti, initiind, desfasurând, finantând activitati cu caracter educational, cultural, umanitar.

Continuând demersurile din anii trecuti, Centrul Virtual de Excelenta a "excelat" si anul acesta sub deviza "Învatând sa învatam".

Inaugurat la începutul anului 2003, Centrul Virtual de Excelenta SIVECO reuneste o serie de initiative menite sa contribuie la promovarea creativitatii în domeniul instruirii.: Cupa SIVECO, Competitia .Campion si Scoala de Vara SIVECO.  Demersul are la baza preocuparile companiei în dezvoltarea de solutii complexe si complete de eLearning.

Tot sub egida Centrului Virtual de Excelenta se inscriu, avand un caracter de sustinere atat financiara cat si morala, numeroase alte actiuni precum: Balcaniade, Olimpiade de Informatica, Conferinta Nationala de Învatamânt Virtual, Academia SIVECO etc.

Considerând mostenirea culturala o componenta definitorie pentru imaginea României în lume, SIVECO Romania  sprijina consecvent proiectele culturale fie ca e vorba de facilitarea participarii unui artist roman intr-o competitie internationala, de premierea unor tineri care au obtinut rezultate de exceptie sau a unor nume consacrate în viata culturala a tarii.

Traditii precum "Premiul de Simpatie" pentru cupluri de actori sau sponsorizarea premiilor pentru Jurnalism Educational în parteneriat cu Comisia pentru UNESCO, dar si sprijinirea participarii violonistului
Cristian Fatu la Festivalul de vioara "Fritz Kreisler" de la Viena sau a desfasurarii concertului de nai "Vasile Voiculet" sunt numai câteva exemple care ilustreaza modul în care SIVECO Romania îsi onoreaza calitatea de "companie cetatean".

Considerând ca în momente dificile pentru multi dintre compatriotii nostri este nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate, SIVECO România a initiat si sustinut în cursul anului trecut campanii de ajutorare a
victimelor inundatiilor din zona Moldovei, atât pe cont propriu, cât si împreuna cu partenerii si clientii sai, sau în calitate de membru al asociatiilor profesionale si de afaceri din care face parte. SIVECO Romania a sprijinit prin bani si materiale de contructii victimele inundatiilor in Bacau, Galati si Onesti. Totodata, compania a contribuit la buna desfasurare a proiectului "Scoala unui nou inceput" – tabara pentru 100 de copii din judetul Vrancea (comunele: Milcovul, Nanesti, Mircesti, Radulesti, Vintileasca, Brosteni, Maicanesti, Biliesti), cu varste cuprinse intre 7 si 15 ani  care au mers in tabara la Neptun (60) si Poiana Brasov (40).

Nu în ultimul rând, SIVECO Romania sustine în mod activ initiativele nationale si internationale menite sa sporeasca nivelul de transparenta si credibilitate a mediului de afaceri românesc, de eliminare a coruptiei si de consolidare a eticii de business.

"Pentru 2006, planurile companiei noastre vizeaza consolidarea si extinderea cu succes a proiectelor aflate in derulare, intensificarea investitiilor in proiecte de cercetare si dezvoltare, identificarea si valorificarea oportunitatilor de business locale si internationale, in special in calitate de furnizor de proiecte la cheie", spune doamna Irina Socol. "Vom continua expansiunea pe verticale cu potential mare de
dezvoltare. De asemenea, ne vom implica in cultivarea unui mediu de afaceri etic, responsabil, consolidandu-ne pozitia de companie care isi asuma misiuni cu caracter civic, social, cultural si educational" spune Irina Socol, Director General al SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT.  Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.

Între proiectele de succes derulate de SIVECO România se situeaza în zona eGovernment, incluzând Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Autoritatea Nationala a Vamilor si Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarire Comunala. Printre cei mai mari clienti ai sai se numara companii private ca de exemplu PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.

SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000, de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza.

Compania dezvolta cu succes parteneriate de afaceri cu cei mai mari producatori de software din întreaga lume, printre care Microsoft, Oracle, precum si cu integratori IT cum sunt HP, IBM si Bull.

SIVECO România este membru a mai multe asociatii profesionale si de afaceri din România, cum sunt AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *