free download 78 travel guides written by experts

Sistemul national de eLearning din Azerbaijan – un proiect dezvoltat de SIVECO Romania

Elevii si profesorii din invatamantul preuniversitar din Azerbaijan au acum acces la o platforma educationala moderna.

Avand o experienta vasta in dezvoltarea de proiecte educationale, SIVECO Romania in parteneriat cu ULTRA Computers participa in Azerbaijan la amplul program de implementare a primei solutii integrate de eLearning.

Introducerea celor mai noi resurse IT&C in educatie vizeaza modernizarea si cresterea eficientei sistemului de invatamant din Azerbaijan. Proiectul are drept obiectiv dezvoltarea unei platforme educationale complet noi si a unui cadru educational inter-conectat, bazat pe o infrastructura comuna validata, capabila de scalare astfel incat sa raspunda nevoii de dezvoltare a Ministerului Educatiei.

Beneficiarii amplului proiect de modernizare sunt atat elevii si profesorii din Azerbaijan, cat si reprezentantii administratiei locale si nationale. Prima faza a proiectului s-a incheiat cu succes, rezultatele fiind prezentate in cadrul unei conferinte de presa, organizata recent la Baku.

Pentru un management modern al resurselor scolare a fost implementat AeL ASM – o solutie utila care centralizeaza informatiile la nivelul fiecarei scoli venind in ajutorul factorilor de decizie locali.

Elevii si profesorii din invatamantul preuniversitar au in prezent acces la resurse educationale moderne -platforma de eLearning AeL si lectiile interactive AeL in azera si rusa. Lectiile AeL ii ajuta pe elevi sa invete inteligent cu ajutorul experimentelor, simularilor, animatiilor, aplicatiilor si exercitiilor practice, iar platforma AeL le permite profesorilor sa se implice in realizarea de continut educational. Astfel, acestia isi pot crea lectii interactive care sa se potriveasca cat mai bine propriului stil de predare.

Baza de Date Nationala a Educatiei (BDNE) este o solutie completa pentru managementul sistemului de invatamant ce sustine procesul de luare a deciziilor, evaluare, planificare si prognoza la nivel national. Prin intermediul BDNE se vor genera rapoarte analitice si statistice privind reteaua scolara, elevii si cadrele didactice din invatamantul preuniversitar.

Aceste rezultate vor fi prezentate in timp real si centralizat prin intermediul Hartii Scolare, o aplicatie moderna ce va pune la dispozitia publicului si factorilor de decizie din Azerbaijan informatii relevante si permanent actualizate.

Dezvoltarea si implementarea de solutii alternative la sistemul classic de invatamant, urmareste dezvoltarea unor noi generatii de tineri capabili sa faca fata cerintelor impuse de economia mondiala.

SIVECO Romania este un nume consacrat la nivel national si international in domeniul IT&C si al solutiilor de eLearning, un exportator important de know-how ale carui solutii si proiecte au obtinut distinctii prestigioase. Prin experienta acumulata in urma implementarii a numeroase proiecte de anvergura, compania a contribuit direct la crearea si dezvoltarea societatii informationale.

Bucuresti, 26.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *