Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Sistemul de diagnoza Bosch KTS 340 a obtinut primul loc in cadrul celebrului test Dekra

Noul sistem de diagnoză Bosch KTS 340, destinat service-urilor auto, a fost declarat câştigător în cadrul ultimului test comparativ realizat de organizaţia de certificare Dekra. În cadrul testului comparativ al sistemelor de diagnoză, specialiştii Dekra au încercat nouă aparate de sine stătătoare, prin analizarea lor pe zece tipuri diferite de autoturisme. În vederea reproducerii cât mai fidele a activităţii dintr-un service auto general, au fost selectate spre testare, pe lângă modele de autoturisme uzuale (precum BMW 316, VW Golf, Opel Vectra şi Mercedes A 180) şi un Chrysler 300C şi Hyundai Sonata. În luna martie 2009, aparatul de diagnoză Bosch KTS 340, care s-a clasat pe primul loc în urma acestui test, a fost lansat şi în România, fiind adaptat nevoilor pieţei locale şi având meniul integral în limba română.

În urma testării, experţii Dekra au pus un mare accent pe acoperirea mare de sisteme ce pot fi diagnosticate cu respectivul aparat, dar şi pe adâncimea de testare şi funcţiile complexe de diagnoză. Modelul Bosch KTS 340 a fost declarat de experţii Dekra drept câştigător, aceştia punctând pozitiv în special funcţiile sale complexe de diagnoză, acoperirea mare de piaţă şi adâncimea de testare a unităţilor de comandă. Concluzia specialiştilor Dekra a fost că sistemul KTS 340 a recunoscut cu exactitate toate autovehiculele testate şi unităţile lor de comandă. Un alt element apreciat de specialişti a fost posibilitatea de a reseta electronic intervalul de service în cazul celor mai multe dintre autovehiculele testate. De asemenea, experţii Dekra au luat în considerare şi funcţia de afişare automată a tuturor erorilor înregistrate. Concluzia finală a fost că noul aparat de diagnoză Bosch este indicat ca tester universal de diagnoză.

Alte caracteristici tehnice apreciate pozitiv de testul Dekra

În urma testului celui mai nou model din seria Bosch KTS, specialiştii Dekra au apreciat dotările noului KTS 340 ca fiind complexe şi adaptate necesităţilor unui atelier auto. Astfel, un multiplexor integrat, comandat prin software-ul Esi[tronic], asigură conexiunea dintre tester şi unităţile de comandă ale vehiculelor realizate de producători diferiţi, nefiind necesară utilizarea unor adaptoare suplimentare. Un adaptor interschimbabil OBD garanţează funcţionarea în siguranţă şi pe termen lung. În cazul în care, în viitor, s-ar modifica necesităţile hardware pentru interfaţa de comunicare şi diagnoză, adaptorul interschimbabil poate fi înlocuit cu uşurinţă.
Modelul KTS 340 a fost apreciat şi datorită afişajului touchscreen de 8,4 inch care este uşor de utilizat. Un alt avantaj l-a constituit conceptul de comandă prin intermediul software-ului Esi[tronic] Bosch, dezvoltat special pentru atelierele auto. După identificarea autovehiculului, sunt puse la dispoziţie datele existente în toate categoriile de informaţii ale sistemului Esi[tronic]. Mai mult, KTS 340 permite navigarea cu uşurinţă între diversele aplicaţii ale software-ului, iar informaţiile standard utilizate frecvent, precum cele referitoare la autovehicul, la poziţionarea prizei de diagnoză sau la reviziile tehnice, pot fi uşor accesate. Modelul KTS 340 a fost special conceput pentru a oferi mecanicilor din atelierul auto susţinerea necesară pentru detectarea eficientă a erorilor, punându-le astfel la dispoziţie toate informaţiile necesare pentru repararea autovehiculelor.

Pentru diagnoză, detectarea erorilor, întreţinere şi service

Mai mult, specialiştii Bosch arată  că aparatul KTS 340 oferă şi alte avantaje faţă de cele evidenţiate de testul Dekra, care a fost limitat numai la diagnoza unităţilor de comandă. Pe lângă funcţiile de diagnoză testate, pe modelul KTS 340 au fost instalate toate informaţiile necesare incluse în pachetul software Esi[tronic] pentru ateliere auto, privind detectarea erorilor, reviziile tehnice şi lucrările de service, inclusiv cele din sistemul de informaţii tehnice de service. În plus, în scopul detectării erorilor, în KTS 340 a fost integrat un multimetru cu două canale, prin intermediul căruia poate fi utilizat, de exemplu, şi programul software Bosch CAS[plus] pentru compararea valorilor măsuarate cu valorile nominale.

Bucuresti, 29.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *