metalshow

Sistec-SBsol se implica in educarea studentilor

in perspectiva aderarii europene

Sistec-SBsol se implica in educarea si formarea tinerilor studenti, in perspectiva aderarii la UE. Astfel, dupa participarea la evenimentul ABM Days din luna aprilie, Augustin Dragan, Presedintele Sistec-SBsol, a sustinut o prezentare in cadrul evenimentului “Academic Sustainability Event”, organizat recent de AIESEC la Academia de Studii Economice, Bucuresti. Tema abordata de Augustin Dragan, la sectiunea  ”Expanding Markets”, a fost intitulata sugestiv “Angajat sau patron ? Piete locale sau globale ?” si s-a bucurat de atentia a peste 150 de studenti.

Feedbackul primit de la studenti, in urma acestui eveniment, a fost unul pozitiv, tema abordata de catre Sistec-SBsol fiind orientata catre probleme reale, concrete, pe care tinerii le pot intalni pe parcursul carierei. “Studentii au fost incantati atat de temele dezbatute, acestea raspunzand asteptarilor lor, cat si de participarea companiei Sistec-SBsol. Interactivitatea prezenta in Aula Magna a fost intradevar una notabila si apreciata, discutiile fiind construite pe nevoile de informare ale studentilor” (Adina Soneriu – AIESEC Bucuresti)

Scopul evenimentului a fost crearea unui suport de informare si dezvoltare pentru studenti, in stransa legatura cu realitatile unui mediu de afaceri autohton aflat intr-o continua schimbare. El a fost impartit in 2 sectiuni majore: prima parte, desfasurata pe durata a 3 zile, a fost consacrata prezentarilor sustinute de 9 companii. Cea de-a doua parte a proiectului se va desfasura in luna noiembrie si va consta in workshop-uri dedicate, menite sa reprezinte un exercitiu pentru studenti dar si o modalitate de fructificare a ideilor inovatoare ce pot aparea in randul acestora.

Sistec-SBsol se afla printre cele 6 companii care vor sustine workshop-uri luna viitoare, cu participarea unui numar de aproximativ 90 de studenti selectati din mediile academice, in cadrul programelor de consiliere profesionala oferite de organizatia studenteasca AIESEC.

Participarea Sistec-SBsol la acest proiect vine in continuarea initiativei din luna aprilie, cand Augustin Dragan
a sustinut o conferinta in cadrul evenimentului ABM Days, organizat de BOS (Business Organization for Students), la sectiunea “Maestrii in afaceri”. De asemenea, implicarea organizatiei in formarea tinerilor va continua si anul viitor, prin participarea la diferite proiecte care au drept tinta mediul universitar.

Bucuresti, 26.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *