metalshow

Sistec-SBsol a obtinut standardul international

de securitate a informatiei

Sistec-SBsol, Divizia de Solutii IT din cadrul RTC Holding, a obtinut standardul international de securitate a informatiei. Aceasta certificare vine la scurt timp de la dobandirea standardului ISO 14001:2005 pentru managementul mediului. Cele doua certificari obtinute anul acesta se adauga sistemului de management al calitatii ISO 9001, implementat in urma cu 8 ani si confirma interesul Sistec-SBsol pentru cresterea competitivitatii produselor si serviciilor oferite. Astfel, Sistec-SBsol este una dintre putinele organizatii din Romania care detine un sistem integrat de management al calitatatii, mediului si securitatii informatiei.

Prin implementarea standardului pentru securitatea informatiei, Sistec-SBsol asigura clientii si furnizorii ca procesele si procedurile informationale folosite intern sunt in conformitate cu cerintele internationale. Certificarea a fost realizata de SRAC (Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii), companie recunoscuta la nivel national si international ca urmare a parteneriatului cu IQNet (The International Certification Network) – cea mai mare retea globala a organismelor de certificare.

Standardul international BS7799 asigura o solutie de securitate pe termen lung, pentru ca se bazeaza pe implementarea de politici, proceduri si metode de securitate destinate protejarii informatiilor si resurselor organizatiilor. El confera firmelor certificate, credibilitate, integritate si increderea ca informatiile si sistemele informatice ale companiei sunt protejate. Informatiile sunt astfel protejate de o gama larga de amenintari pentru a asigura continuitatea afacerii, a diminua pierderile si a maximiza profiturile din investitii si oportunitati de afaceri.
 
In luna iunie 2006, Sistec-SBsol a obtinut certificarea in sistemul de management al mediului, conform standardului ISO 14001:2005, pentru urmatoarele activitati: proiectare, productie si service pentru sisteme de calcul si infrastructura IT, precum si pentru comercializarea de echipamente si componente pentru tehnica de calcul. Politica de mediu abordata de Sistec-SBsol stabileste principiile si directiile de actiune pentru  prevenirea poluarii, respectarea legislatiei si reglementarilor relevante de mediu si imbunatatirea continua a performantelor in acest sens.

Bucuresti, 23.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *