free download 78 travel guides written by experts

Sissi, imparateasa Austriei

Sissi, imparateasa AustrieiJean des Cars
Editura Corint

Sissi, in fapt Elisabeta, imparateasa Austriei si Regina Ungariei, este un personaj istoric fascinant: o femeie deosebit de frumoasa, careia ii place sa citeasca (Dante, Shakespeare, Heine etc.), care calareste calul fara sa, o mama incercata (moartea copilului la doar 2 ani, mai apoi drama lui Rudolph), o femeie care trebuie sa se “lupte” cu mama sotului, o femeie cu indatoriri politice nu intotdeauna pe placul ei (trebuia sa primeasca, la orice ora din zi si din noapte, peste 200 de doamne, daca acestea voiau; trebuia sa gazduiasca numeroase serate – de altfel la palatul Schonbrunn, daca il veti vizita, veti afla informatii interesante despre durata seratelor – le-am prezentat aici).

Jean des Cars si-a dorit, asa cum el insusi marturiseste, “sa o faca pe regina sa traiasca din nou, reconstituind cu maximum de minutiozitate viata ei iesita din comun”. “Mi s-a parut ca a venit momentyul sa prezint portretul unei femei de neuitat”, mai adauga autorul.

Volumul de fata este un demers deosebit: viata si actiunile lui Sissi sunt prezentate in context – evenimente, situatii si persoane care influenteaza anumite situatii si actiuni da sunt incluse in volum. Sissi, imparateasa Austriei este un volum de aproape 500 de pagini despre o femeie deosebita, incercata, cu un destin deopotriva frumos si tragic. Va las pe voi sa aflati cum a reusit sa se impuna in fata soacrei sale, sa descoperiti incercarile ei, faptele ei deosebite, sa aflati de ce era iiubita in Ungaria si mai putin placuta in Austria, dar si sa fiti, indirect, martorii mortii sale tragice, totul in volumul aparut la Editura Corint.

Va recomandam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *