Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Singura competiție de tablouri mozaic dedicată studenților de la facultățile de Arte și Design, inițiată de Mapei România, a ajuns la cea de-a treia editie in București

Vechea tehnică a mozaicului – reinterpretată în cheie modernă și readusă în atenție de Mapei România și UNARTE București

Mapei România, unul dintre cei mai mari producători la nivel mondial de adezivi și produse chimice pentru construcții, extinde la nivel național Competiția Culorilor Mapei – o inițiativă de susținere și încurajare a tinerilor artiști plastici, din cadrul facultăților de Arte și Design, dezvoltată împreună cu agenția de comunicare Armada.

După ce a ajuns anul acesta în premieră la Timișoara, Competitia Culorilor Mapei a premiat cei mai pricepuți studenți în arta straveche a mozaicului de la Facultatea de Arte Decorative și Design, Departamentul Artă Murală, anul I, din cadrul UNArte București.

Studenții, aflați sub coordonarea profesorilor Conf. Univ Dr Cosmin Paulescu, Lector Univ Dr Ion Achițeni și Asist Univ Georgian Bărbieru, au înscris lucrări în Competiția Culorilor Mapei – un concurs de tablouri mozaic menit să stimuleze creativitatea studenților și să readucă în atenție arta mozaicului – o formă de artă extrem de versatilă, care prin complexitate și multitudinea formelor pe care le poate îmbrăca, complimentează cu succes orice tip de ambient.

Florea Ioan Valentin - premiul 1
Florea Ioan Valentin – premiul 1

Studenților participanți la concurs li s-a cerut să realizeze câte un tablou mozaic de dimensiunea 50cmx70cm folosind adezivii și chiturile colorate Mapei pentru placări ceramice și din piatră naturală. Inspirația din acest an vine din Italia, cu tot ce are ea mai frumos, DIVERSITATE fiind cuvântul cheie.

“ Ne aflăm deja la cea de-a treia ediție a Competiției Culorilor Mapei, un demers inițiat din dorința de a readuce în atenția noilor generații de artiști plastici și designeri, arta mozicului, această formă de artă atât de ofertantă. Ne-am dorit să îi apropiem pe studenți de arta mozaicului și să-i încurajam să o exploreze în formele sale cele mai creative, oferind alături de profesorii coordonatori, tematici provocatoare, ediție după ediție. De trei ani studenții UNARTE realizează tablouri mozaic cu ajutorul materialelor puse la dispoziție de Mapei. Anul acesta inițiativa Mapei a fost extinsă și la nivel național, ajungând la Timișoara, unde s-a bucurat de foarte multă deschidere. În București, Competitia Culorilor Mapei s-a bucurat de același succes și interes. Ne bucură, atât interesul acordat Competiției Culorilor Mapei, cât și creativitatea studenților și calitatea lucrărilor înscrise, cu atât mai mult cu cât mozaicul ramâne un element cheie în design. ” a declarat Florin Ciobanu, Director General Mapei Romania

Manole Annenicole - Roberta Giorgia - premiul 2
Manole Annenicole – Roberta Giorgia – premiul 2

“Suntem de trei ani călători în acest univers al mozaicului și formelor sale spectaculoase, univers în care îi introducem și pe studenții nostri de anul I. Este o călătorie în urma căreia tinerii învață tehnica antică a mozaicului punând-o în valoare în lucrări ce au reușit sa ne impresioneze în mod plăcut. Avem generații talentate de studenți și suntem recunoscatori Mapei pentru susținerea acestora prin astfel de demersuri” a declarat Prof. univ. dr. Cosmin Paulescu – Decan. Facultatea de Arte Decorative și Design, Departamentul Artă Murală – UNARTE București.

Cei trei câștigători ai ediției 2019 din București sunt: Florea Ioan Valentin – premiul 1, Manole Annenicole Roberta Georgia – locul 2, Olingher Alberta Ionela – locul 3. Tinerii au fost premiați pentru creativitatea lor de către Mapei.

Olingher Alberta Ionela - premiul 3
Olingher Alberta Ionela – premiul 3

Competiția Culorilor Mapei este o inițiativă dezvoltată împreună cu agenția de comunicare Armada, având ca obiectiv să susțină interesul tinerilor artiști și viitori designeri pentru arta mozaicului. Oferind materiale de calitate excepțională, Mapei își asumă un rol activ în susținerea și formarea apetitului noilor generații de designeri, atât pentru tehnici care au rezultate spectaculoase, cât și pentru materiale care să garanteze execuții impecabile.

Echipa care a fost implicată în dezvoltarea proiectului din acest an, este formată din:
Armada Marketing: Bogdan Popescu, Bogdan Obreja, Loredana Saru, Felicia Bolboceanu
Mapei: Silviu Minciu, Director de Marketing Mapei România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *