caravana metropolis
Shadow

Sindromul Charlotte

Teodora Matei, Lucian Dragoș Bogdan
Editura Tritonic

Când vă gândiți la viitor, cum vi-l imaginați? Cum arată oamenii? Care au fost evoluțiile tehnologice? Am reușit să ajungem pe alte planete ori să cunoaștem alte forme de viață?

Teodora Matei și Lucian Dragoș Bogdan au reușit să colaboreze într-un mod excepțional și să scrie o trilogie care se încheie apoteotic odată cu romanul Sindromul Charlotte. Ceea ce este dificil de realizat chiar și când vorbim despre un singur autor, darămite de o colaborare.

Sindromul Charlotte

Un alt merit este faptul că toţi cei care vor citi doar acest volum din serie nu vor avea probleme în a „prinde” acţiunea din romanele precedente. Dar prezentarea nu este nicidecum plictisitoare (aşadar cei care au citit Omul Fluture şi Maya nu vor avea sentimentul că acţiunea trenează pentru ca această legătură cu romanele anterioare să poată exista).

Pentru că vorbeam despre modul în care este văzut viitorul, merită menţionat faptul că autorii propun personaje și ființe inedite, însă și o modalitate aparte prin care conștiința oamenilor supraviețuiește și interacționează cu altele în spațiul virtual.

Ființele sunt mânate de aceleași impulsuri ori emoții ca oamenii din zilele noastre – gelozie, invidie, răzbunare – însă acțiunea este una antrenantă și veți remarca unele răsturnări de situație neașteptate!

Finalul este și el unul inedit.

Nu vreau să dezvălui mai multe despre intrigă și personaje pentru că îmi doresc să descoperiți acest volum cu bucurie și interes, indiferent că le-ați citit sau nu pe celelalte două din trilogie. Sindromul Charlotte este un roman antrenant, interesant, provocator și o excelentă oportunitate de a-i (re)descoperi şi (re)citi pe autori.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.